BBOOTS

 

Alwa's Awakening
Retrospelsmässan 2017
  • Versioner av originalkonsolen?

  • Svar på vanliga frågor som rör NES.
Svar på vanliga frågor som rör NES.

Moderator: Moderatorer

 av kimsimonsson
 16 jan 2017, 19:15
Köpte ett komplett NES av en trevlig herre som bara haft det liggandes hemma sedan inköp. Exemplaret känns vettigt som referens då ingen kladdat på det sedan inköp mer eller mindre. Det är variant två (2) som beskrivs i huvudinlägget, och allt stämmer överens.

Det jag möjligen kan bidra med är en bild som visar alla papper/manualer som var med i kartongen för det står inte listat. Om det verkligen önskas kan jag ta mer närbilder på någon del av paketet. Detta är bild från herrn själv som jag fick innan köp. Jag pillar helst inte på prylarna i onödan utan låter det helst stå orört.

Bild
 av Lirod
 16 jan 2017, 21:48
Cool med kontroll-sleeven!

Kan den tidigare ägaren använt medlemsansökningskortet som borde ingått och lagt i välkomstbrev i konsol-lådan? De är ju iofs hålade.
 av kimsimonsson
 21 jan 2017, 12:37
@Lirod: Yes det är fullt möjligt att sakerna har bytt plats! Som jag förstår det har han haft en "Nintendo-pärm" där han sparat alla saker, därav hålen i manualen.
Han sålde nyligen av alla sina Nintendo-magasin och allt annat krimskrams. Allt detta var också hålat och satt säkerligen i samma pärm.

Jag har själv inte öppnat och inspekterat om sleeve till kontrollen ligger i kartongen, men det skulle jag tro att den gör.
 av Ashaman
 14 apr 2017, 10:50
Jag har en konsolkartong som jag inte är riktigt säker på att den finns med här. Om den gör det får ni gärna hjälpa mig och berätta vilken det är.

Jag köpte den av Roger som hittat den i ett soprum med det som låg i.

-Märkt EEC på flärparna.
-"Sladdrigare" i kartongen än de andra jag ägt.
-Spanska manualer/papper och en svensk A3manual.
-Inget klistermärke
-Grå baksida
-Tryckt Sweden Denmark Norway Finland Iceland på framsidan.
-Engelsk, tysk, fransk, svensk och italiensk infotext.

Bilder:
Bild
Bild
Bild
Bild
 av Ufouria
 14 apr 2017, 11:30
Vilket skumt ihop-plock (om det nu är det). Varför EEC kartong och sedan övriga papper i ESP. Synd att inte konsolen var med så att man hade kunnat se märkningen på den. Om den var ESP så kanske det kom en ESP konsol med EEC kartong i Spanien och som sedan importerades hit och kompletterades med svenska instruktioner.
 av Ashaman
 14 apr 2017, 11:51
Fast det står ju de nordiska länderna på kartongen, så den teorin känns inte heller rätt... Och att det gått Sverige-Spanien-Sverige känns inte heller troligt :-k

Att den är upphittad i ett soprum gör att min känsla är att det är en, som Sone hade sagt, Mugglare som slängt den. Varför skulle en sån stoppa i spanska papper? Och varifrån har hen isf fått dem?

Jag förstår inte varför de spanska manualerna ligger i...

Kan det vara som med Turtlesversionen att det funnits ett överdrag? Kartongen är ju sladdrig som sagt...

Edit: sen att det står på italienska... de hade väl PAL A!?
 av Ufouria
 14 apr 2017, 12:56
Ja det känns inte som att kartongen och de spanska bladen och den extra svenska bladet hör ihop. Han kanske hade två exemplar - en vanlig EEC/SCN konsol och en ESP-konsolutgåva med de spanska bladen och de extra svenska instruktionerna men det var bara dessa delar kvar.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7