BBOOTS

 

Din oomkullrunkeliga guide till alla NES-spel som släpptes i Norden!
  • Udda svenskt demoställ

  • Diskussioner om allt som rör NES.
Diskussioner om allt som rör NES.

Moderator: Moderatorer

 av Martin
 08 feb 2018, 21:30
Kralle sålde precis ett udda butiksställ som användes för att demonstrera NES tidigt. Köparen Simon Åkesson kanske är medlem här?

Vi har ju sett ett par olika varianter som M82-tornet och det bockade plexiglaset med klistermärke som användes av Expert. Detta är ett gammalt Vectrex-ställ som gjorts om för att användas till NES. Bergsala köpte som bekant Speldatas konkurslager av Vectrex (sidonotis är att Speldata drevs av Dennis Bergström som senare under bolagsnamnet Dennis Bergström Elektronik lanserade Master System i Sverige). Vectrexarna sålde Bergsala under tidigt 80-tal strax efter första stora Game & Watch-vågen. Det är kul att se klistermärkena som användes för hyrboxarna har klistrats på stället. På ett av fotona nedan skymtas även lite av originaltexten bakom Nintendo-klistermärket.

Originalet:
Vectrex.jpg

Vectrex-2.jpg


Ombyggda:
Vectrex-repurpose-NES-1.jpg

Vectrex-repurpose-NES-2.jpg

Vectrex-repurpose-NES-3.jpg

Vectrex-repurpose-NES-4.jpg

Vectrex-repurpose-NES-5.jpg
 av Lirod
 09 feb 2018, 09:04
Wow, vad häftigt! Fint att bevara bilderna också.
 av Andreas No 1
 09 feb 2018, 11:10
Coolt! Intressant med "inaveln" inom svensk spelimport/agentur, med Bergsala och Dennis Bergström som två prominenta spelare. :)
 av 0LD5K00L
 09 feb 2018, 11:19
Väldigt intressant! Måste ju ha att göra med Bergsalas försäljning av Vectrex-maskiner omkring -84/85. Undrar vad exakt man hade inuti dessa.