BBOOTS

 

Alwa's Awakening
Retrospelsmässan 2017
  • Senaste avklarade NES-spelet (utan fusk)?

  • Diskussioner om allt som rör NES.
Diskussioner om allt som rör NES.

Moderator: Moderatorer

 av Ludu
 15 mar 2017, 17:47
Segasonic: Där ser man :) Hade helt missat den!
 av Feynman
 17 mar 2017, 10:43
Riktigt strongt av dig att fixa så många lir. Hade liknande tankar ett tag men klarade bara ett 40 tal innan jag taktade ur. Av de du har kvar har jag fixat Days Of Thunder, Lemmings och Tecmo Cup. Tecmo Cup är inga problem. Lemmings var rätt överkomligt också men körde inte på hårdaste nivån så om det är ett krav kanske det blir tuffare.

Days Of Thunder är ett av mina absoluta favoritspel av de spel jag inte hade som liten. Det är så perfekt balanserat svårighetsmässigt och verkligen maxat mtp hur begränsade verktyg dom har att jobba med. Finns så många dimensioner och små förändringar i körstil att experimentera med. Dessutom är pit stopsen riktigt kul och välgjorda. Men det tar lite tid att komma in i och kräver nog en del genomkörningar innan du får tillräckligt många vinster för att ta hem det. En annan kul grej med Days Of Thunder var att jag visade upp det för en kompis som är 22 och inte spelat något nes tidigare. Han nöter mest datalir med grym grafik och kör spel som F1 vanligtvis så jag trodde han skulle dissa det totalt men han tyckte också spelet var grymt.
 av toffe-86
 18 mar 2017, 08:45
Days of thunder avvaktar jag med, börjat med tecmo cup och testar RoboWarrior vid sidan av det. Kul å veta vilka av mina kvarvarande folk här har fixat utan fusk.
Någon som klarat slalom eller mach rider?
 av Ludu
 24 apr 2017, 16:20
En morgon innan jobbet fick jag feelis och sprang snabbt igenom Mega Man. Det är inget snack om att det fortfarande är min favorit i serien :) Sjukt lätt för mig att bara sätta igång och ha svinkul från start till mål!

Igår blev det däremot ett backlogspel som jag hade glömt hemma hos morsfars: RoboWarrior! Det är ett spel man bör veta hur det funkar innan man tar sig an det. Jag förstod verkligen inte varför mina första försök slutade med att min karaktär säckade ihop av sig själv. Det dök ju upp på tok för få batterier alltför sällan! Även då jag skyndade mig och tog smidigaste vägen utan att ta skada var jag aldrig i närheten av att klara första banan. Det hjälper en del när man inser att man har ett inventory med hälsopack gömt ett select-tryck bort :lol:

Efteråt blev det likt nyss spelade Mega Bomberman väldigt trevligt att gå runt och rensa banorna och plocka upp powerups. Synd bara att spelet blev lite väl långrandigt. Ungefär fyra banor in hade jag i princip maxat alla mina vapen och uppgraderingar, åtminstone till den grad att det inte fanns en chans att jag skulle hinna använda upp alla. Då hade jag ungefär halva spelet kvar och det blev mest en transportsträcka att ta sig mot slutet. Det var fortfarande ganska kul men den enda svårighetsökningen var sån där onödigt kryptiskt strunt som gör att man ska slösa flera bomber på en till synes osprängbar sten för att ta sig vidare. Där kunde de vanliga bomberna ta slut och då blev det långsam grinding av sporadiskt förbiflygande fiender för att kunna fortsätta. Det var inte svårt utan bara långsamt och drygt så då tjuvkikade jag på en guide för att kapa lite tid. Sista tre världarna kändes således rätt överflödiga.

Kontentan är att det både är bättre än väntat och sen sämre än väntat på ett helt annat sätt :lol: Det bör inte spelas om man har en tid att passa, svårt att avgöra hur lång tid det tar!
 av Ufouria
 24 apr 2017, 18:35
Mega Man och RoboWarrior :birdo:

Ja, Robowarrior är väldigt likt BomberMan. Mediokert men inte på ett dåligt sätt plus att det är en viss spänning att spränga och se vad som finns bakom nästa sten. Lamporna/lyktorna tycker jag lyser med sin frånvaro i RoboWarrior. De måste man hamstra för att klara de sista banorna. Även badringarna kan ta slut.
  • 1
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215