BBOOTS

 

Alwa's Awakening
Retrospelsmässan 2017
  • Fråga Dr. Mario NES-relaterade frågor!

  • Diskussioner om allt som rör NES.
Diskussioner om allt som rör NES.

Moderator: Moderatorer

 av Jonsonov
 06 feb 2017, 17:34
Hej!

Jag behöver lite hjälp. Började plötsligt få problem med bilden när jag startar ett NES-spel att det blir en massa "skräptecken", som fel i "pixlarna". När jag försöker vicka på spelet i sidled och tar ut spelet och stoppar in igen, så kan jag efter ett tag få det att funka. Jag kan tillägga att jag rengjort spelen med elektronikputs (isopropanol).

Någon som har en lösning på mitt problem? :)
 av Ufouria
 06 feb 2017, 17:40
Har för mig att jag varit med om det oxå vid något tillfälle efter att jag rengjort spelen med elektronikrengöring eller T-röd (nu suddar jag dock alltid bort "skiten" från kontaktytorna). Trodde jag hade pajat konsolen men sedan var allt som vanlig igen. Fick få för mig att det kanske fastnat någon tuss från toppsen jag hade använt.
 av segasonic
 07 feb 2017, 04:57
Har du rengjort connectorn i konsolen?
 av Jonsonov
 07 feb 2017, 16:49
Ufouria skrev:Har för mig att jag varit med om det oxå vid något tillfälle efter att jag rengjort spelen med elektronikrengöring eller T-röd (nu suddar jag dock alltid bort "skiten" från kontaktytorna). Trodde jag hade pajat konsolen men sedan var allt som vanlig igen. Fick få för mig att det kanske fastnat någon tuss från toppsen jag hade använt.


Det är lite skumt, för i går kväll när jag testade igen, så började det funka igen. Huvudsaken är i alla fall att problemet är borta nu:) Kan vara så att det gick något in i connectorn som är borta nu.

segasonic skrev:Har du rengjort connectorn i konsolen?


Nej, men har en relativt ny connector och jag har aldrig stoppat i ett spel sen dess som inte är rengjord. Men, det verkar funka igen i alla fall!:)
Senast redigerad av 1 Speedmouse, redigerad totalt 7 gånger. Anledning: Dubbelposta inte med så kort mellanrum så är du snäll.
 av Ufouria
 07 feb 2017, 18:23
Jonsonov skrev:Det är lite skumt, för i går kväll när jag testade igen, så började det funka igen. Huvudsaken är i alla fall att problemet är borta nu:) Kan vara så att det gick något in i connectorn som är borta nu.

:good:
Då var det nog samma märkliga problem som hände dig som jag råkade ut för. Mitt problem försvann oxå när jag provade lite senare samma dag.
 av CM300
 03 mar 2017, 18:03
Hej!

Jag är lite nyfiken på vilka olika bundles och kartonger det fanns i Sverige. Jag har sökt men inte funnit någon tråd för konsollerna. Jag vill nämligen minnas att jag fick ett Nes när jag var liten som bundlades med SMB3, men jag har aldrig stött på någon sådan kartong i efterhand (som liten var ju det första man gjorde att slänga kartongerna, tyvärr...).

Så! Finns det en sådan lista? Hänvisa gärna till litteratur, jag har ju sett att det finns några böcker i ämnet Nes i Sverige.
  • 1
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104