Page 1 of 1

Bildproblem NES

PostPosted:14 Apr 2012, 00:46
by HighChaparall
Tja!

Fick hem två konsoler i och med inhandlandet av spelpaket modell större.
De led båda av "blink-felet".
Efter att detta åtgärdats var den ena konsolen helt felfri.
Konsol nummer två hade inga som helst problem av att känna av spelen, DOCK... Nu till själva problemet:

En bestämd "teckenrad" buggar. Vet inte hur jag ska förklara, men en lodrät rad lite till höger från mitten ersätts av siffror och bokstäver. Det spelar ingen roll vilket spel som sitter i eller om jag byter connector. Problemet kvarstår.

Någon som haft samma fel och/eller som vet hur detta åtgärdas?

Så här ser skärmen ut: (X står för spelets vanliga grafik).

XXXXXX8XXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXX$XXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXX%XXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXX8XXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXBXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXX$XXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXX8XXXXXXXXXXXXXXXXXX

Sjukt märkligt... Tacksam för all hjälp jag kan få i ämnet!

//HC

Re: Bildproblem NES

PostPosted:14 Apr 2012, 02:14
by Lindholm
tycker det låter (verkar) som grafik-chippet e paj

Re: Bildproblem NES

PostPosted:14 Apr 2012, 10:58
by HighChaparall
Var väl ungefär något liknande jag fasade för...
Så sjukt drygt. Den är helt felfri förutom just den enda raden av tecken som byts ut.
Ska försöka ta en bild på det.

Re: Bildproblem NES

PostPosted:14 Apr 2012, 12:24
by Da Bear
Kan vara nån ledningsbana som har blivit skadad. Bara plocka fram multimetern och börja mäta :)

Re: Bildproblem NES

PostPosted:14 Apr 2012, 12:45
by Lindholm
så sant, en lite tanke bara: borde man inte kunna bränna ut grafikchippet på en eprom? är väl ingen direkt magi i ett så gammal chip... (dvs, om man hittar en eprom som passar)

Re: Bildproblem NES

PostPosted:14 Apr 2012, 13:16
by Da Bear
Nej, det kan du inte göra.

Bildkvalitén varierar.

PostPosted:06 Jan 2013, 14:29
by Isakksson
Jag tycker att bildkvalitén mellan mina spel varierar rätt rejält. Jag har ett svensksålt NES och alla spelen är SCN.
NES:et är inkopplat till tv:n med två ljudkablar som sedan går till AV3. Jag misstänker att det kan vara tv:n som är problemet. Har även testat olika inställningar på tv:n men det gör inte bilden bättre för spelen med sämre bild. Har även testat i 4:3.

Dålig
Duck Tales
Image
Super Mario Bros
Image
"Ok"
The Legend of Zelda
Image
Tetris
Image
Bra
Super Mario Bros 3
Image
Faxanadu
Image

Re: Bildproblem NES

PostPosted:06 Jan 2013, 14:48
by Sonefors
Flyttad till en befintlig tråd i rätt kategori.

Re: Bildproblem NES

PostPosted:06 Jan 2013, 16:57
by poppe
Highchap: kör du med någon bildförbättringsfunktion på tvn?

Re: Bildproblem NES

PostPosted:06 Jan 2013, 17:03
by Sonefors
HighChaps inlägg är gammalt. Isakkssons är nytt.

Re: Bildproblem NES

PostPosted:06 Jan 2013, 18:00
by poppe
Ah, fel av mig, menade ju @Isakksson

Re: Bildproblem NES

PostPosted:08 Nov 2017, 17:57
by xpca
IMG_0228.JPG
IMG_0228.JPG (2.87 MiB) Viewed 3902 times
Rengjorde connectorn igår så nu startar alla spel direkt. :good: Men fick dessa prickar över bilden.. Några ideer på lösningar? :-k

Re: Bildproblem NES

PostPosted:08 Nov 2017, 22:29
by segasonic
Likadant med alla spel?
Likadant med annan TV?

Re: Bildproblem NES

PostPosted:08 Nov 2017, 22:59
by xpca
Likadant på alla spel. Inte testat nån annan tv ännu.

Re: Bildproblem NES

PostPosted:09 Nov 2017, 09:26
by xpca
Sådär! Japp samma resultat på annan tv. Kan vara sladden då tro eller hänt nåt med connectorn?