• FAQ: Paypal

  • Svar på vanliga frågor som rör NES.
Svar på vanliga frågor som rör NES.

Moderator: Moderatorer

 #39964  by WERY
 27 Sep 2007, 23:35
Paypal används för att kunna betala auktioner på Ebay o Tradera för dom säljare som använder Paypal. Man kan även använda Paypal utanför dessa siters domvärjo om man vill föra över pengar till varandra smidigt.

Betala med Paypal:
Detta är mkt smidigt. Man ansluter Paypal till sitt bankkort som i sin tur är anslutet till ett bankkonto här i Sverige.

Så här betalar man en Ebay-auktion:
Om säljaren accepterar paypal trycker du på Pay Now i auktionen eller på din sida på Ebay. När du tryckt kommer du till en sida där det står vad du har o betala till säljaren och det är bara o välja Paypal. Du kommer då till en inloggning för Paypal där du slår in email-addressen och lösenordet till Paypal-kontot. Nu hamnar du på Paypal och summan i dollar syns i samband med summan i kr. Där ser man då hur mkt man ska betala i svenska kr och är du osäker på vad du ska betala innan du köper på ebay kan du räkna ut det såhär:

Priset+frakten på det du köpt i dollar multiplicerat med den aktuella $ kursen i Sverige. Blir således att om ett spel kostar 10$ med frakt inräknat o kursen ligger på 6,50;- per $ är då ekvationen följande:
X = $*växelkurs = 10*6,50 = 65;- där X står för kostnaden i kr.
Tryck på PAY så dras pengarna från ditt bankkonto till säljarens Paypal-konto.

Såhär betalar man privat:
Den som ska ha betalningen skickar en räkning (invoice) till din mailaddress där du länkas till Paypal för att kunna betala. F.ö. på samma sätt som ovan.

Ta betalt med Paypal:
Du loggar in på Paypal. Gå till Request Money. Där skriver du med en address till den som ska betala, och får även chansen att skriva upp vilken/vilka grejer som ska betalas och sen skickar du detta till en mailaddress. Man kan välja i en rullgardin välja vilken valuta man vill ha betalt i. Tar du betalt i svenska kr kan du senare växla till US$ eller en annan valuta som Paypal tillåter.

OBS! När du tar betalt drar Paypal en avgift av beloppet du får in på ditt Paypal-konto. 5,4%+3.25 sek dras då och detta gäller betalningar från andra bankkort.

Pengarna hamnar på ditt Paypal-konto och vill du kan du föra över dem till din bank i Sverige men det tar en hel vecka så jag rekommenderar att du använder dessa för köp på ebay då det är smidigare.

Konton:
Det finns 3 typer av konton: Personal, Premier och Business.
Är du ny på Paypal kan du regga ett personal och då får du möjligheten att göra betalningar till andra Paypal-innehavare. Det finns olika fördelar med varje konto:

Personal Account Benefits:

Send money = JA
24-hour fraud surveillance = JA
Customer Service availability = JA
eBay Tools = Begränsat
Merchant Services = Begränsat
Accept credit or debit cards = Begränsat
Multi-user access = NEJ

Premier Account Benefits:

Send money = JA
24-hour fraud surveillance = JA
Customer Service availability = JA
eBay Tools = JA
Merchant Services = JA
Accept credit or debit cards = JA
Multi-user access = NEJ

Business Account Benefits:

Send money = JA
24-hour fraud surveillance = JA
Customer Service availability = JA
eBay Tools = JA
Merchant Services = JA
Accept credit or debit cards = JA
Multi-user access = JA

För nybörjare är personal ett bra konto. Använd detta till en början men uppgradera senare när du vant dig med detta system.
Jag rekommenderar Premier till alla vanliga användare som handlar på Ebay. Större möjligheter än personal och det bästa man kan få som privatperson.
Är ni flera som delar på ett konto är Business att föredra.

Smart Cat: Frågor om Paypal etc diskuteras i den här tråden:
https://sndb.se/viewtopic.php?f=7&t=8493
Last edited by Smart Cat on 28 Aug 2011, 20:47, edited 2 times in total.

Instagram