• Holy Diver släpps i nyutgåva (och R-type-samling på SNES)

  • Diskussioner om allt som rör NES.
Diskussioner om allt som rör NES.

Moderator: Moderatorer

 #829124  by Martin
 12 Jan 2018, 07:44
Holy Diver som bara släpptes på Famicom, får nu utgivning i väst. Det är Retrobit som står bakom det. Inget datum satt annat än 2018. Ser ut att bli en rolig utgåva.

Image

Istället för att dela upp tråden så passar jag på att nämna att de även släpper en samling med R-Type som inkluderar Super R-Type och R-Type 3.

Image

De har släppt en rad olika titlar som Jaleco Brawler's Pack, Joe & Mac Ultimate Caveman Collection och Data East Classic Collection till SNES samt Data East All-Star Collection på NES: http://retro-bit.com/cartridges.html. SNES-spelen säljs åtminstone i Sverige av bl.a. Nostalgibutiken och Spel & Sånt.
 #841553  by Elrinth
 06 Aug 2018, 16:37
Holy Diver släpptes på Famicom initialt och är ett hyfsat platforms-action, med inte allt för bra soundtrack. Re-releasen blir en NES-kassett som du kan spela på vilken NES som helst. Det är en regionsfri-pryl i så man kan köra spelet på både NTSC och PAL och det går i rätt hastighet. Iaf vad jag fick veta i facebook-tråd med spelåsånt.

Gällande R-Type tror jag detsamma gäller där. Att kassetten kommer gå att köra i vilken regions snes som helst.

Var lite sugen, men sen insåg jag det; Varför inte bara skaffa originalutgåvorna istället? Gällande Holy Diver så är famicomspelet inte speciellt rare. Det är inte så tokigt mycke text i spelet att man behöver någon översättning.

R-Type däremot är lite mer intressant för där är det två spel i ett till bra pris.
 #841598  by Elrinth
 07 Aug 2018, 15:45
Nä du har helt rätt. Spelet har metal-inspirerade namn.

"
It is the 666th year of the world of magic. The Black Slayer, Demon King of the Underground Dark Empire, has extended the world of darkness and weakened the power of King Crimson whose wisdom has guided the world of magic for generations.
"
King Crimson råkar vara ett brittiskt prog-rock band ifrån 70talet.
Slayer är ett annat metalband. Osv.

Tycker någon skulle rom-hackat spelet och lagt in ett vettigt soundtrack till spelet, istället för den mediokra musiken.
 #841599  by Ufouria
 07 Aug 2018, 16:00
:o
Vad intressant!

Min första tanke var att Dio snott Holy Diver men Dio var först 1983 och Famicom spelet kom senare (1989).

Ja, de borde ha lagt in annan bättre musik (typ Holy Diver från Dio :lol: ) i nyutgåvan. Då hade den blivit mer intressant.

Instagram