• Vi spelar NES tillsammans | 049: Ice Hockey-turnering

  • Diskussioner om allt som rör NES.
Diskussioner om allt som rör NES.

Moderator: Moderatorer

Vilket spel vill du köra i omgång 49?

Swords and Serpents
3
17%
Ice Hockey
8
44%
Balloon Fight
7
39%
 #865059  by Ashaman
 24 May 2020, 22:13
Spanks! Trumps pojkar gjorde jobbet... de visste vad som skulle hända om de kom tillbaka till presidenten med en svidande förlust, så de tog till hårdhandskarna och slogs lite i slutet av matchen. Vid tumultet som utbröt i samband med en av utvisningarna passade de på att använda lite av sina medel de fått av Trump och muta motståndarens målis som dittills varit omutbar, men när pappa lättar på lädret, då viker sig vilken målis som helst!

När han sen utgick i sudden var saken klar, för ute på isen var ju jänkarna bäst matchen igenom!

Tack för en bra match, Mackan! Riktigt kul att spela den! Jämnt och du är kanske lite bättre, men du får jobba på nerverna ;)
 #865062  by mackan
 25 May 2020, 00:35
Tack själv :)
Tror att nån mutat domaren, tog dom flesta utvisningarna ;p
Nja, bättre kan jag nog knappast säga, förlorade ju BÅDA matcherna :p
 #865258  by Ludu
 03 Jun 2020, 22:28
Sovjetunionen (Lirod) vs Tjeckoslovakien (Ludu)

Turneringens målfattigaste match! Om det berodde på briljant målvaktsspel eller halvdana avslut kan bara Håk-Eye avgöra men han valde att inte följa den här matchen då han tappat bort den där pennan han ritar på spelarna med.

Tre perioder av konstant nagelbitning i en vansinnigt oförutsägbar match. Tjeckoslovakien fick in första målet men det tyckte Sovjet var en dålig idé. De kontrade med två mål innan första perioden var avklarad.

Tveklöst inspirerad av Sovjets initiativ valde tjeckerna att testa samma taktik i andra perioden: gör två mål. Sagt och gjort och plötsligt hade matchen vänt igen om än fortfarande med enbart 1 mål i skillnad.

I tredje perioden satte ett oerhört vinnarsuget Sovjet hårt mot Tjeckoslovakien och kunde trycka in ett skott genom virrvarret framför målgården. Inte bara det, de fortsatte standarden med två mål åt gången och trots ett par fenomenala skott på mål från de gråa kämparna stannade slutresultatet där.

4-3
Matchens vinnare: Lirod
Matchens lirare: Zangief
 #865269  by Omega Supreme
 04 Jun 2020, 19:05
Det är @Lirod's taktik. Jag och @snotcrow har typ glömt hur man spelar när vinnaren av nästa match hör av sig.

När folk som inte är insatta i turneringen dagligen frågar hur det går så kan han svara att han fortfarande är med i turneringen :DOG :birdo:
 #865460  by Ashaman
 15 Jun 2020, 11:33
Sent om cider, efter att ha glömt bort varandra några gånger så kom vi till skott.

Rysslandia (Lirod) - Svedländarna (Ashaman).

Ryssarna gjorde 1-0 tidigt varpå det blev lite grinigt på planen. Ett slagsmål utbröt och en mutad domare ( känns igen @mackan ?) tog av någon anledning ut en ryss. Svedlandia utnyttjade överläget och gjorde några mål. Innan perioden var över hade man en tremålsledning att luta sig mot (2-5). Andra perioden var jämnare. Men Svedländarna höll avståndet och höll till och med på att utöka det till fem mål, men precis i samband med periodvisslan så gjorde Rysslandia mål (det blev inte ens tekning, utan måljublet övergick i ismaskinernas dans) 6-10 efter period 2. Tredje perioden fortsatte i samma mönster. Svedländarna höll avståndet. De spelade en lite enklare hockey än Rysslandierna som gjorde sjukt snygga mål, medan svennarna gjorde mål av karaktären ”brunk”.

Det mål som verkligen förtjänar att omnämnas är Rysslandias 9-14 mål som var ett riktigt fint klapp-klapp mål där man såg till att spela sig ren till 2-0 och snabbt tryckte in den i bortre! Rent och prydligt. Det hjälpte dock föga eftersom det var det sista som hände.

Lirod-Ashaman 9-14

Tjo!
 #865466  by snotcrow
 15 Jun 2020, 12:51
Spännande spännande!
Gratulerar @Ashaman som då ska ta sig an @snotcrow i looserbracket-finalen. Det är ju jag!

Återstår att se om Ashaman tar revansch från tidigare mötet oss emellan.

Uppdaterat: https://challonge.com/hjnr4hsd
 #865530  by Ashaman
 19 Jun 2020, 10:26
En av turneringens tightaste matcher har just avgjorts.

Sovjet (Snotcrow) - Polen (Ashaman)


Andra chansen för Ashaman som tidigare fått stryk av Snotcrow.

Period 1.
Matchen inleddes trevande med att de båda sidorna kände på varandra. Det blev något litet gruff och Polens tekare visades av banan. I samma stund som han kom tillbaka in på isen drar en Polsk skytt en katablajsare upp i målvaktens vänstra kryss. 0-1 favör Polen och det var också ställningen i periodvilan.

Period 2.
Matchen fortsatte lite trevande. Ganska många avslut noterades, men båda målvakterna storspelade. Det blev ett litet stando i samband med ett bråk på isen där en Sovjet utvisades. Den sovjetiska målvakten tappade fokus en aning och 0-2 var ett faktum.

Sovjet började pressa på en aning för en reducering. I ett anfall dök de fram i full kraft likt ett quidditchlag i full harmoni. Sovjets bästa skytt drog ett skott som gick långt utanför, skönt tyckte polackerna, men de hade inte anat faran i att skottet var en passning. På sargstudsen tryckte tekaren snyggt in reduceringen 1-2, vilket också stod sig perioden ut, som Polen till viss del fegade av bakom egen kasse.

Period 3. Polackerna väldigt rädda om sin sköra ledning och i princip hela perioden var Sovjets. Polen stack upp med en och annan kontring och hade några fina chanser, likt Sovjet som körde på som galningar. Med två minuter kvar av matchen inleddes en grotesk forcering från sovjet. Skott på skott på skott på MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Med En och en halv minut kvar på matchuret var kvitteringen ett faktum. Tvåmålsunderläget var vänt. Sista stunden på perioden var enbart kamp.

Straffar:
Omg 1.
Sovjet börjar och tekaren tar första straffen. Ett löjligt hårt skott. Pucken träffar närmsta stolpen drar sig längs med mållinjen och träffar andra stolpen innan den sticker iväg. Inget mål. Stolpe-stolpe, men inget mål.
Polens förstavalet var tydligt störd av det galna skott som Sovjetens tekare fått iväg - utanför.

Omg. 2:
Sovjets spelare åker fram, fintar höger skjuter vänster - MÅÅÅÅÅÅL!!!
Polens spelare åker fram, också han störd av Sovjets straffar, men han omvandlar energin och drar den i MÅÅÅÅÅÅÅL!!!

Omg. 3.
Sovjet står för en grov miss.
Polens tekare drar ett långskott tätt utanför.

Omg. 4.
Båda lagens spelare skjuter mitt på målvakten.

Förlängning att vänta med ställningen 3-3. Ha i åtanke att målvakterna inte får vara på isen!

Sovjet vinner första tekningen men tappar omgående pucken till Polen. Polen tappar tillbaka pucken och Sovjet likaså. Båda lagen är uppenbart nervösa.

Polen driver upp i offensivt läge, Skjuter - på en skridsko, men får tillbaka pucken. Två skott senare gliiiiiiiiider den in. MÅÅÅÅÅÅÅL!!! till 3-4.

Nästa tekning vinna också av Sovjet, men spelarna i Sovjet är både stressade och trötta. De tappar pucken och Polens snabba tekare driver upp pucken och skjuter i MÅÅÅÅÅÅL! 3-5. Efter 3-5 tar Polen skott från egen planhalva så fort de får pucken och den korta tid som är kvar Runner Sovjet ur händerna. Putin ska sent glömma detta svek.

Snotcrow - Ashaman 3-5 efter straffar och förlängning.
 #865545  by snotcrow
 19 Jun 2020, 17:47
GG asha! En match jag sent kommer att glömma.

Men känner mig ändå lite nöjd med bronsmedaljen. Fast hade väldigt gärna spelat finalen.
Image

Och på tal om final.
Den obesegrade @Omega Supreme ska nu möta @Ashaman
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Instagram