• Excelfil med alla 210 scn?

  • Diskussioner om allt som rör NES.
Diskussioner om allt som rör NES.

Moderator: Moderatorer

 #711450  by Kunta
 23 Jul 2014, 23:14
Hej!

Söker någon form av excelfil med alla 210 (214?) spelen som släpptes i Sverige. Inget avancerat, men något att fylla i medan man samlar. Jag har använt mig av reference checklist av lilja innan, men vill digitalisera för att ständigt ha med listan i mobilen..

Ber om ursäkt om det redan finns någon tråd om detta.

Kunta
 #711452  by Dannejaha
 23 Jul 2014, 23:17
Tror det finns en lista i NES forum-delen, där man länkar till alla sidor. Kan inte ta och kopiera den bara rakt av? Jag gjorde så med SNES iaf.
 #711464  by segasonic
 23 Jul 2014, 23:58
Vanguard gjorde en lista och borde ha kvar den, länken fungerar inte iaf.
viewtopic.php?f=2&t=1437&start=270#p582362
Vanguard wrote:Jobbigt med utskrivna checklistor! Tacka vet jag excel :D

Jag har gjort en excel checklista baserad på den checklistan som fanns i den här tråden. Den innehåller alla scn spelen och man kan checka av cartridge, instructions och box och även checka av small och big box separat. De flesta har nog en bra checklista på datorn men jag länkar den här iallafall utifall någon har nytta av den.

Man kan fylla i vad man köpte spelet för, vilket skick spelet är i och sätta en kommentar på skicket. På så vis kan man snabbt kolla skicket på sina spel ifall man snubblar över en potentiell box upgrade. Jag tar alltid bilder av alla spel jag köper in och sparar de i en mapp på datorn så att jag kan länka bilden på spelet till min värdegradering i exceldokumentet. Om jag klickar på åttan under skick för Super Mario Bros 3 så öppnas bildfilen på den boxen om jag vill se den mer exakt.
Listan är gjord som en tabell så med ett klick kan man sortera den efter bokstavsordning, releasedatum, utgivare, utvecklare eller efter vilka man äger. Man kan även filtrera listan så att den bara visar de spel man har eller de man saknar, eller bara visar de man saknar manual osv. Detta gör man genom att klicka på t.ex. kolumnen för Cartridge och välja att filtrera efter färg, filtrera efter den orangea ifyllnadsfärgen så visar listan bara de som du har, filtrera efter den ljusbeiga bakgrundsfärgen så visas alla utom de som du redan har. Det går givetvis att kombinera så du kan sortera din filtrerade lista efter utgivare eller i bokstavsordning.

På första sidan har jag för skojs skull slängt in lite "progress bars" för den som vill se mer visuellt hur samlingen fortskrider där man t.ex. kan välja att fylla i separat hur många av Capcom's spel man har, eller hur många av spelen som kom ut 93 osv.

Den filen jag bifogar innehåller lite ifylld data från min samling för en månad eller så sedan, bara för att ge ett bättre exempel på hur det ska se ut. Men det är bara att rensa den datan och börja fylla i sin egen. Kolumnen value rating kan man definitivt ta bort eller ersätta med sin egen om man vill, det är en högst subjektiv gradering av mig själv som jag baserat på allehanda källor jag hittat om relativt värde på spelen. Det är mest för att ha koll på hur många av de dyra spelen jag har men där har nog alla en egen åsikt om vilka spel som ska höra till en viss kategori men det går lätt att fylla i sina egna värden där!

http://www.filebox.com/8bkitctj3byk
 #712669  by Vippe
 02 Aug 2014, 20:40
Mkt bra lista! Har använt den länge nu. Modifierat den lite men i stort sett densamma.
 #712908  by WERY
 03 Aug 2014, 23:49
Du kan ju pröva med denna. Du får dock rensa kolumnerna som du skall fylla i, samt lägga till de spanska importerna i listan. Bara att infoga ny rad och skriva namnet på dessa spel
Attachments
(382.5 KiB) Downloaded 133 times

Instagram