• NES Mini - begäret börjar bli för stort!

  • Diskussioner om allt som rör NES.
Diskussioner om allt som rör NES.

Moderator: Moderatorer

 #815395  by TurboTumme
 25 May 2017, 02:39
Är lite ny här på forumet så det kan hända att jag missat något vitalt, men jag tycker mig inte se att det finns någon tråd om NES Mini någonstans och hur man för närvarande kan få händerna på detta? Om det är så att jag har fel så får gärna någon admin flytta mitt inlägg till den tråden, om det är möjligt! I sådana fall får jag redan nu tacka på förhand, men nu till saken!

Jag är helt enkelt grymt sugen på ett NES Mini och trots att jag var relativt tidigt ute och bokade en så gick jag bet när de drog tillbaka ytterligare leveranser. Min fråga är nu, finns det något ställe som fortfarande säljer konsolen på något vis, eller är det typ http://www.tradera.com/ eller privata grupper på https://www.facebook.com/som gäller? Är inte så himla sugen på alla ockerpriser, men är nog samtidigt beredd att betala om det skulle vara så att det inte finns något bättre alternativ tillgängligt.

Har själv kollat runt på hemsidor som, https://www.gamestop.se/, https://www.inet.se/, https://presenttillhonom.se/, https://www.webhallen.com/ och liknande ställen, som brukar kunna leverera, men helt utan vidare resultat...

Jag tar tacksamt emot all information som ni kan komma med och om det är någon som mot förmodan skulle ha ett NES Mini att sälja kring tusenlappen, så får ni mer än gärna höra av er via ett PM!
 #815400  by kimsimonsson
 25 May 2017, 09:58
Nintendo gick ut för någon månad sedan med att den leverans som var på G då skulle bli den sista som skeppades till USA. Jag läste aldrig om de bekräftade att EU heller inte skulle få några fler eller om de tyckte det var underförstått. Jag har inte själv kollat efter denna, men det är oundvikligt att inte se flip-cash annonserna på alla köp/sälj-sidor & tradera. Min uppfattning är att de är slut nu och att det borde vara mer eller mindre omöjligt att köpa ny från butik. Folk har rekommenderat Gamestop på senare dag då de fick in små leveranser till butik till och från, men tvek på om de får det längre.

Personligen hade jag nog lagt pengarna på att köpa faktiska NES-prylar alternativt en retropie. Jag ser det som osannolikt att NES mini skulle behålla sitt värde på typ 2k eller vad det ligger på nu? Trots att efterfrågan inte tillgodosetts har det skeppats otroligt många konsoler, så den är ju knappast rär. Det känns också som en pryl med kort livslängd i ett hem innan den arkiveras eller säljs vidare. Min misstanke är att en SNES mini släpps snart, och möjligen att NES mini kommer tillbaka på marknaden också inom kort fast möjligen i en annan iteration. Nintendo slutar inte producera utan anledning, och anledningen kan alltid härledas till pengar. De kanske insåg att de kan ta mer betalt för prylen och drog tillbaka den för att ge ut på nytt i "uppdaterad" form med nytt uppdaterat pris. Kanske vill de hålla hypen och inte mätta marknaden inför en SNES mini som skulle förbokats till förbannelse för dyra pengar då folk är rädda att den skulle ta slut.

Summa summarum. Jag tror du kan köpa denna bra mycket billigare inom en snar framtid.
 #815401  by Ufouria
 25 May 2017, 10:30
+1
Lägg pengarna på äkta NES spel istället eller vänta lite då priset sannolikt kommer att sjunka (finns extremt många exemplar hos personer som vill bli av med dem).
 #815408  by TurboTumme
 25 May 2017, 12:13
Tack för grymt snabbt och utförligt svar kimsimonsson! Ja, det är säkert som du säger att priserna på sikt kommer att gå ner, men det hjälper en inte mycket när man vill ha konsolen asap. :D

Är för övrigt inte alls lika intresserad av ett SNES Mini, då jag har den konsolen + en annan multi retro konsol hemma + en massa spel! Skulle för övrigt gärna äga NES konsol + samtliga spel, men om man jämför med NES Mini så känns det som en ganska dyr affär. Har helt enkelt inte råd i nuläget. Iofs kanske jag kan börja med konsol + någon av mina favoritspel. Kändes bara så smidigt med ett NES Mini, då den tickade för en rad av de boxar på spel som jag en gång ägt och som jag skulle vilja uppleva igen! :cry:
 #815410  by kimsimonsson
 25 May 2017, 12:42
Finns det ett sug är det svårt att hindra köpimpulserna! :)

Jag resonerar som så, att ska jag ändå emulera spelen kan jag likväl göra det den smutsiga vägen med en retropie snarare än att ge någon typ 1000:- i ren vinst för att denne bokade en konsol utan avsikt att spela på den. Det är i mina ögon mer smutsig verksamhet än att ladda hem en rom och spela sitt gamla favoritspel. Dessutom är jag övertygad om att det i många fall triggar retrointresset och gör folk måna om att köpa tillbaka sina pärlor i faktiska originalutgåvor.

Både konsol och spel är relativt billiga om du inte bryr dig om skick eller vilken version av spelet det är. För 2000:- borde du få både konsol och ett gäng spel. Och det bästa är att du behåller värdet på sakerna så du skulle kunna sälja sedan och få tillbaka pengarna. Med en konsol kan du också spela vilka spel som helst och är inte inrutad i de 30 titlar (eller vad det nu var) Nintendo bestämde att skicka med NES Mini.
 #815417  by TurboTumme
 25 May 2017, 13:52
Hmm, ja det är också ett sätt att se på saken. Får kanske omvärdera!

Minin känns bara så smidig att ha med sig nu under sommaren till sommarstugan eller om man ska dra iväg till någon vän för några sköna hängtimmar. Och som sagt, den innehåller några av mina absoluta favoriter, så det finns många timmars nötande i de 30 titlarna innan jag lär bli less!
 #815420  by kimsimonsson
 25 May 2017, 15:09
På tal om smidigt och behändigt format, här har du min retropie. Just sayin! :D
https://www.dropbox.com/s/ny2w2ve7bc23w ... 6.jpg?dl=0

Men jag förstår helt vad du säger. Plocka upp en NES Mini så är allt kirrat och klart, inga krusiduller liksom. För 799 som jag tror var butikspriserna är det en fin deal om man vill ha en retrofix, det håller jag med om!
 #815421  by MilleN
 25 May 2017, 15:14
Jag skippar nes mini, Har original nes med everdrive istället. Inget slår känslan i originalhårdvaran och everdrive är en kassett där du lägger in egna roms, så man kan även ha svensköversatta spel osv :)
 #815576  by Lindholm
 27 May 2017, 21:59
verkar som de säljs än, fick idag leveransbekräftelse från komplett på en nes mini och extra kontroll.

RetroPie i all ära(har flertal) men nes mini är tuffare...

Men är det enbart spela du e ute efter så skaffa ett NES och en everdrive http://krikzz.com/store/ Köpt några olika därifrån och aldrig varit några problem.
 #831113  by Sarnath
 16 Feb 2018, 11:07
fick mail från Webhallen för någon dag sedan att de tog beställningar på NES mini igen -

https://www.webhallen.com/se-sv/spel/ov ... ion&view=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Nintendo har inte sagt något om hur denna omgång av NES mini kommer se ut eller har dem? Jag håller fortfarande tummarna för en mini toploader. Skulle passa fint bredvid min NES mini och min Famicom mini ^^
 #831147  by Snutteliten
 17 Feb 2018, 12:52
Det är samma som sist. De tog ju upp produktionen igen pga all efterfrågan. Dock oklart om det kommer fler efter denna omgång som sägs vara väldigt limiterad.
https://www.spelochsant.se/products/view/id/22382" onclick="window.open(this.href);return false;
 #831148  by Ufouria
 17 Feb 2018, 14:52
Den är ju jäkligt söt och så, men vad ska man ha skiten till?! Dock finns det en tårtbit av mig som säger att jag vill ha den bara för att det är NES och den är söt. En annan, större del, är mer förnuftig och ser inte poängen med en extra pryl som samlar damm och inte bidrar med något. Är jag ensam om denna Schizo-känsla?
 #831179  by WERY
 18 Feb 2018, 15:38
Jag kan väl också tycka att den har sin charm. Men för mig är det originalversionen som gäller. Jag har inte ens junior/toploader-modellerna av konsolen.
 #838875  by Tokador
 21 Jun 2018, 15:39
Idag fick jag mail från Webhallen att en NES Mini finns att hämta ut! Den nya batchen måste ha kommit \:D/

Edit: Woho, steg i rank iom detta 300:e inlägg också 8)

Instagram