• Omröstning: Ska vi ändra på "Vi spelar NES.." till något annat?

  • Diskussioner om allt som rör NES.
Diskussioner om allt som rör NES.

Moderator: Moderatorer

Vilket alternativ vill du att vi ska köra framöver?

Behåll som det är
5
28%
NES, SNES och GB
5
28%
NES och SNES
2
11%
Separata "Vi spelar..." för NES, SNES och GB
6
33%
 #837304  by rakapparat
 02 Jun 2018, 19:27
Hej på er!
Poppe startade "Vi spelar NES tillsammans" en gång i tiden på forumet, jag tog över och håller i det sedan en tid tillbaka. Det är roligt när det blir mycket spelande från olika håll och vi snackar här om våra upplevelser kring spelen. De två senaste spelen, Castlevania II och Mega Man 5, har det varit riktigt många som spelat och snackat om, fortsätt så :good:
Jag har nu även lagt till ESP spelen i slumplistan, även de två SNDB spelen!

Men, vill ni förändra det något? Jag själv känner inte att det är ett måste, men vill ha inputs från er andra på forumet. Jag har spånat fram några alternativ som jag kan tänka mig:
  • Alternativen:
    1. Behåll som det är - Inga förändringar, vi forsätter att plöja igenom de spel som släpptes till NES på den svenska marknaden.

    2. NES, SNES och GB - För att varierar ännu mer, vi slänger in två konsoler till! Jag slumpar istället fram inför varje omgång ett NES, ett SNES och ett GB spel som ni får rösta på. Vad det leder till har jag svårt att förutsäga, kanske ökar det att fler blir sugna att spela med eller så blir det bara så att deltagande sjunker då det blir för mycket.

    3. NES och SNES - Som ovan, fast bara NES och SNES och inget GB.

    4. Separata "Vi spelar..." - Startar en egen "Vi spelar..." för SNES och GB. Dvs att vi har kvar NES men gör även så man kan rösta och spela SNES och GB spel i var sin egen tråd.
Det är de alternativen jag själv kommer på. Har ni några fler idéer? Skriv dom isåfall så kan jag lägga till dom i omröstningen, jag har gjort så ni kan ändra era röster om ni vill.
 #837306  by Quarth
 02 Jun 2018, 19:38
Nu är förvisso min GB-samling väldigt blygsam, men hade varit kul med ett sådant tema, om det så är i en blandad eller en egen tråd. Skulle göra mig mer motiverad att plöja igenom spel i samlingen. :)

Obs! Detta sagt av en som inte äger några NES- eller SNES-spel.
 #837326  by Sonefors
 02 Jun 2018, 23:54
Jag gillar konceptet som det är nu. Äger nästan inga SNES och i regel är de spelen längre vilket är något negativt i det här fallet. Däremot anser jag att SNES-spelen är BÄTTRE, men jag vill inte spela dom under tidspress.
 #837354  by Martin
 03 Jun 2018, 07:29
Inser att jag inte röstade rätt för min egen tanke. Instämmer nämligen i att SNES-spelen är bättre, men i de flesta fall tar längre tid vilket begränsar. Kanske mer som en kvartalsgrej? Jag spelade t.ex. igenom Shadowrun här om året vilket krävde lite mer tid och skulle inte kunna ha klämt det på en månad. Det skulle inte gå att göra som en månadsgrej på Shadowrun, åtminstone inte för mig. Skulle se ut typ så här om man skulle rotera med fortsatt fokus på NES, men även inkludera GB och SNES:

Q1: SNES-spel
Jan: NES-spel
Feb: GB-spel
Mar: NES-spel
Q2: SNES-spel
Apr: NES-spel
Maj: NES-spel
Jun: GB-spel
Q3 SNES-spel
Jul: GB-spel
Aug: NES-spel
Sep: NES-spel
Q4: SNES-spel
Oct: NES-spel
Nov: GB-spel
Dec: NES-spel

Eller så är det för komplicerat, bara köra NES varje månad och istället köra SNES och GB kvartalsvis.
 #837365  by Ufouria
 03 Jun 2018, 10:12
Håller med Sone och Martin. SNES spelen tar för lång tid att spela och passar nog bättre att spela när man själv har tid. Har heller knappt några SNES spel (typ 20 kassetter).

Skulle jättegärna spela GB tillsammans men är rätt för att det bara blir jag och Quarth som spelar.

Så för tillfället så tycker jag det är bäst med bara NES som det är.
 #837383  by Ashaman
 03 Jun 2018, 15:44
Jag gillar Martins idé! Jag tror dock som Sanna, att det är få som spelar GB. Jag äger inte varken tegelstenen eller en supergb, så GB kommer gå bort för mig personligen.

Men - det gör inte så mycket, för många gånger har jag haft för avsikt att spela med, men har inte hittat tiden och det har blivit jobbigt istället, så en paus från spelen jag inte kan/vill spela gör inte så mycket.

Däremot spelar jag gärna Snes. Jag håller med om att det behövs längre tid dock, men man måste hålla sig inom den magiska gränsen, så tråden inte heller bara dör pga intressetapp...
 #837394  by krille
 03 Jun 2018, 18:46
Skulle jag nu vara med (kan inte lova att jag kommer det) men då skulle det bara vara dom gånger GB va med i bilden för det är det enda jag äger och isf skulle jag spela på en tegelsten och inte via super gameboy
 #837620  by Ashaman
 07 Jun 2018, 10:48
Hur tänker du då, Lirod? Jag ser gärna att det är både nes, Snes, 64, GC och GB. Frågan är ju då om man ska köra simultant eller att man kör varje kategori 2ggr/år, eller om man kan dela upp det på ytterligare sätt.

Vidare tror jag att det är få som har såna samlingar att man kan hänga med i alla kategorier, kanske att man har spel nog för två kategorier. Såklart är det ju kul för de som samlar på tex GC och kunna köra nåt ihop här. Jag spelar också gärna GC, men kommer få stå över ofta då min GC-samling är väldigt liten :)

Men som jag skrev innan så behöver man ju inte alltid vara med heller :)

Lite rörigt, jag vill inte verka för ”mig-fokuserad” men jag tänker hur det skulle lösas... man kan ju såklart alltid ha en av varje kategori igång, men då tänker jag att man kanske får ha fler som är intresserade att köra lottningar och starta trådar etc.
 #837622  by Lirod
 07 Jun 2018, 10:55
Jag tänker att man ska spela via emulatorer om man saknar ett spel? Martins upplägg är enligt mig klockrent. Jag kan inte nämna något nu men det kan bli så att vi kommer att få lite publicitet genom detta i framtiden som också säkert kommer att locka deltagare.
 #837626  by Quarth
 07 Jun 2018, 11:35
Om det införs fler format än NES så att fler kan vara med och spela, är det ju bra om det inte är för obskyra spel heller. Till GB t.ex. kanske man ska köra med klassiker som Tetris, Super Mario Land, osv.?

Jag antar att majoriteten på SNDB är NES-samlare och har fler spel på den konsolen än övriga, men sen är vi en del som samlar annat. Själv äger jag bara handhållet (räknar in Switch där), hade därför varit kul att få vara med någon gång med en GB-titel t.ex. :)
 #837629  by Andreas No 1
 07 Jun 2018, 11:57
Nu har jag inte varit med i denna tråd tidigare, men att spela på emulatorer går emot min spelinriktning. Om man vill ha med många deltagare kanske man inte ska ha med de mest sällsynta spelen, som kostar en tusing eller två (F2, Gimmick, Little Samson, RC Pro Am II, ESP-spelen) :) Om målet däremot är att spela igenom samtliga spel utgivna i Sverige så skall naturligtvis även de sällsynta spelen vara med.
 #837676  by Ashaman
 07 Jun 2018, 19:14
Lirod wrote: 07 Jun 2018, 10:55 Jag tänker att man ska spela via emulatorer om man saknar ett spel? Martins upplägg är enligt mig klockrent. Jag kan inte nämna något nu men det kan bli så att vi kommer att få lite publicitet genom detta i framtiden som också säkert kommer att locka deltagare.
Jaja, då tycker vi ju likadant då, bara att jag lägger fram det som att man kan hoppa över vissa spel och du som att man kan emulera, vilket man givetvis kan! Jag är nöjd! :good:

Jag tror också att det kan vara bra för forumet långsiktigt!
 #838065  by Nightstalker
 12 Jun 2018, 13:23
Lirod wrote: 07 Jun 2018, 10:55 Jag tänker att man ska spela via emulatorer om man saknar ett spel?
Precis ^^
Jag har inte Mega Man 5 men jag var med iaf :good:
Gameboy behöver mer kärlek så jag är helt med på att köra det med :yes:
 #838178  by rakapparat
 13 Jun 2018, 16:35
Verkligen! Men det verkar som forumet är sugen på att spela något mer än NES. Jag tänker lite på Martins förslag med att köra ett SNES spel kvartalsvis då de oftare (inte alltid) kräver lite längre tid. Pågår lite diskussioner bakom kulisserna med så jag avvaktar ett tag.

GB, vi kan prova och köra samma stil som NES och se om det blir lite action där?

Instagram