Page 1 of 1

RGB-modda en Top-Loader?

PostPosted:04 Feb 2020, 11:17
by Roaziel
Jag har en Composit-moddad Top-Loader och undrar om det finns nån här eller allmänt i sverige som kan modda den till RGB?

Re: RGB-modda en Top-Loader?

PostPosted:04 Feb 2020, 12:19
by Werrock
Det är något fel med top loaders. Spela inte olicensierade spel på dessa då kan det gå illa (med spelen). Det har något med avsaknad av CIC-verifieringen. Jag rekommenderar en vanlig NTSC-NES istället.

Re: RGB-modda en Top-Loader?

PostPosted:04 Feb 2020, 13:06
by Roaziel
Det enda olicensierade NES-spelet jag har är antagligen Holy Diver, men den har jag inte ens öppnat. Olicensierade spel intresserar mig inte speciellt. Jag har en förhållandevis liten NES-samling :P

Re: RGB-modda en Top-Loader?

PostPosted:04 Feb 2020, 13:17
by AndiOne
Werrock är de egentligen några andra spel än Alladin Deck tjosan som haft problem med TopLoadern??

Re: RGB-modda en Top-Loader?

PostPosted:04 Feb 2020, 16:54
by Werrock
Prova aldrig ett spel från Gluk tex. Då blir det rök och sedan kan du slänga spelet. Jag slutade använda top loader efter detta. Den är kass!

Re: RGB-modda en Top-Loader?

PostPosted:05 Feb 2020, 09:28
by Roaziel
Ja, som sagt oroar jag mig inte så värst om detta. Jag är nöjd med hur mig Top-Loader spelar spelen som jag har :P. Det är snarare bilden jag skulle vilja förbättra. Det är den där läckra RGB-bilden jag vill åt :lol:

Re: RGB-modda en Top-Loader?

PostPosted:31 Mar 2020, 23:38
by Roaziel
Hmm, finns det alltså ingen som känner nån moddare?

Jag har även funderat på ev. göra så att den kan köra i 50hz läge eftersom jag har några PAL spel som är optimerad för 50hz, så hade varit skönt att slippa behöva sälja och jaga efter NTSC-versionen av dem. Dem är cib t.o.m, och NTSC-versionerna är dyrare.

Re: RGB-modda en Top-Loader?

PostPosted:01 Jun 2020, 20:43
by atman
Jag har moddat en del med NESRGB. Om intresse finns kan jag åta mig det.

Angående 50/60hz så är det inte möjligt på samma sätt som på ett SNES tex.
En pal går på 1,66MHz och en NTSC körs på 1,79. Kruzet är att CPUn och PPUn kör inte samma dividers.
För att få rätt hastighet med NTSC måste du byta klocka, CPU/PPU och detsamma för att köra PAL.

Enklast med 2 olika maskiner.