• Vad spelar ni för tillfället? (NES & Famicom)

  • Diskussioner om allt som rör NES.
Diskussioner om allt som rör NES.

Moderator: Moderatorer

 #851519  by Ufouria
 05 Mar 2019, 14:01
Är det i det stora spelrummet det där? Ni har inte flyttat väl?

Kid Icarus på ett liv är läskigt! Finns ju så många ställen där man kan tabba sig, fast värst är det nog i början. Så slirigt där.
 #851523  by Sonefors
 05 Mar 2019, 15:14
Japp. Sitter i den grå soffan vänd mot den platta tv:n. Den lilla tjockisen står rakt under SNES-skylten. Det dröjer nog nåt år till flytt om man ska vara realistisk.

Döda allt, samla hjärtan och köp en fjäder i början. Fortsätt i samma stil, köp en flaska medicin och fyll på med glas fyllda med livskraft vid behov. Piece of cake.
 #853198  by Sonefors
 11 Apr 2019, 16:40
@Andreas No 1 IKEA (så klart). Såna där lister, fyra delar man sätter ihop. Går att byta till regnbågens alla färger på en dosa som sitter fast i sladden. De mer moderna har väl fjärrkontroll. Jag brukar byta färg efter årstid typ :)

@Gory-Glory Tackar! Dessvärre mår den lite psykiskt och är instabil i färgerna.
 #853257  by Ampullah
 13 Apr 2019, 22:45
Ungarna är magsjuka här, så jag och grabben har kört lite Contra i veckan på minin.
Drog igång Probotector och slogs av skillnaden i svårighetsgrad direkt.
Är vi så mkt sämre spelare i Europa så att dom måste dra ner hastigheten på fienderna?
Upplever att min robot rör sig mkt snabbare i förhållande till fienderna gör, än i Contra....
 #859046  by Ludu
 25 Sep 2019, 15:03
Under den här veckan hade jag tänkt ta tag i R.C. Pro-Am, smygtestade ett par banor imorse. Eftersom spelet tydligen loopar i all oändlighet efter bana 24 tänkte jag ha lite egna kriterier på vad som krävs av mig för att detta ska bockas av som avklarat. Jag har inget intresse av att göra The Perfect Run med 24 guldpokaler. Jag tror att det skulle suga det roliga ur spelet, ibland är det svårt nog att fixa fyra förstaplatser på raken i Mario Kart :lol: Att däremot fixa en sammanlagd förstaplats med ett påhittat poängsystem likt uppföljaren skulle passa mig utmärkt. Guld = 3p, silver = 2p och brons = 1p.

Jag försökte hitta en matematisk formel för att komma fram till vad minsta möjliga resultat för vinst skulle vara. Mer ingående matematik för intresseklubben i spoilern 8-[
Ponera att jag bara har en rival som ständigt kommer tvåa eller etta beroende på min egna placering. För att våra poäng ska tangeras krävs det alltså 12 förstaplatser och 12 andraplatser och av spel som Mario Kart att döma brukar två förare med samma poängresultat gynna spelaren istället för CPUn. Resultatet ovan skulle innebära 60p totalt.

Fjärdeplats går att utesluta då det innebär ett nytt försök på samma bana (tre continues) men jag behöver även ha eventuella tredjeplatser i beräkning och hur det påverkar målet att i slutändan landa på 60 poäng och en garanterad vinst. Jag kom fram till följande formel: (12+x)+(12-2x)+x där x är antalet brons. Om x = 0 behöver jag alltså 12 guld + 12 silver + 0 brons. Är x = 6 skulle jag behöva 18 guld + 0 silver + 6 brons för att nå 60p.

Något jag dock inte hade i beräkningen är att för varje guld jag tar utöver de 12 första så minskar min rivals möjliga totala maxpoäng med 1. Det finns säkert någon annan konstellation av guld, silver och brons som gör att jag fortfarande hamnar över rivalens nya poäng men jag orkar inte göra det mer komplicerat än vad det redan är :lol:
Så länge jag hamnar på 60p eller mer anser jag spelet vara avklarat. Vi ser om jag klarar av det inom kort :good:

Vad har ni för erfarenheter av R.C. Pro-Am?
 #859059  by Ufouria
 25 Sep 2019, 22:29
Ett av mina favoritspel :birdo: Fast 2:an ger en mer adrenalinkick. Får nästan hjärtklappning bara av att tänkta på 2:an :lol:

Varför inte bara låta det vara avklarat efter bana 24? Men varför står det 32 tracks på boxen :-k
 #859094  by Ludu
 26 Sep 2019, 20:55
Jaså? :lol: Är det för att det är snabbare eller något annat som orsakar adrenalinet? :)

Förvisso skulle jag kunna göra det också, men känner jag mig själv hade jag inte varit helt tillfredsställd med en sammanlagd tredjeplats i slutändan. Jag blev också förvånad av antalet banor på boxen! Jag trodde först att jag bara kommit ihåg fel men all info kring spelet kretsar kring att det är 24 banor som sen börjar upprepas. Jag har dock inte läst någon anledning till varför det inte matchar informationen på boxen :-k

Hur var det, hade du spelat Mickey's Speedway USA till GBC? Just det bärbara spelet har mycket gemensamt med det lilla Pro-Am jag har hunnit spela :D
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80

Instagram