• Senaste avklarade SNES-spelet (utan fusk)?

  • Diskussioner om allt som rör SNES.
Diskussioner om allt som rör SNES.

Moderator: Moderatorer

 #859535  by Ludu
 14 Oct 2019, 08:47
Snyggt men oxå lite vemodigt att läsa att det förmodligen blir sista gången... Har du spelat det fler varv utöver det senaste och det 2005? :)

Just 110% tror jag dock att jag håller med, jag ser inte mig själv göra det igen.
 #859567  by WERY
 14 Oct 2019, 18:44
Ja 2005 var faktiskt senaste gången jag varvade spelet(första gången jag klarade 110% i spelet) så då blir detta den sista gången. Det enda jag gjort därimellan har varit att testa kassetten, när jag skickuppgraderat mitt samlarexemplar men det är ju inte alls samma sak. På den tiden det begav sig, spelade jag bara igenom spelet och klarade alla ordinarie banor, med varierat poängresultat. 2005 bestämde jag mig för att köra 110% och sedan blev det bara inte av, att spela igenom det igen. Jag hade planer på att göra det men det dröjde ända fram tills nu. Ja, lite vemodigt är det men ibland måste man släppa taget om vissa saker. Jag ser inte detta som ett vanligt Mario-spel utan mer som en avvikande spin-off. Annorlunda är det med dom ordinarie SMB-spelen. De kommer jag att fortsätta spela igenom igen och igen. De har ett annat underhållningsvärde helt enkelt.

Liknande var det med Zelda 3, som jag hade tröttnat på att spela igenom efter ett flertal varvningar, så jag planerade att lägga det åt sidan i 10 år. Det tog dock 15 år innan jag spelade det igen. Jag kan tänka mig att spela igenom det igen. Det går mycket fortare än Yoshi's Island.
 #860390  by Ludu
 13 Nov 2019, 11:04
Huvva, har inte haft någon energi att skriva något på sistone men nu är det dags! Jag skrev att jag skulle ta nya tag dagen efter att mitt SNES gav upp på näst sista banan i Zombies. Jag blev upptagen den dagen men nästa kväll satte jag igång i god tid eftersom jag visste att det skulle ta en stund att spela igenom alla banor igen. Trots detta nådde jag inte bonusen Credit Level förrän en bra bit efter midnatt :o Det tog lite längre tid nu när jag inte bara kutade raka vägen mot den enda överlevande grannen på sista 15 banorna :lol:

Jag hade ohyggligt kul under båda försöken men måste ändå medge att det lider av samma problem som NES-versionen av Super Mario Bros. 3: spelet är fantastiskt men på tok för långt för att inte ha en sparfunktion. Förvisso finns lösenord men när de inte sparar vapen eller föremål känns det rätt lönlöst att försöka sig på de senare banorna med så dålig arsenal.

Jag ska spela igenom Megadrive-versionen vid tillfälle men efter det blir det här ett ”se hur långt jag kommer”-spel, för det var som sagt vansinnigt kul och kommer spelas många gånger till :good:

@WERY I min värld känns det helt snett att a Link to the Past ska gå snabbare än Yoshi's Island :o Sen tänker jag efter och inser att 100p på samtliga banor är en riktigt lång process. Framtida varv för mig blir som sagt bara att ta mig från A till Ö och rädda Luigi :good:
 #863130  by Ludu
 23 Feb 2020, 21:35
Igårmorse tog jag mig igenom Run Saber. Jag minns att jag gav det ett försök för ett bra tag sen men fick slut på credits på sista banan. Jag tror att jag blev aningen frustrerad av att internet (jag tror specifikt SNES drunk) sa att spelet var förlåtande och toklätt men att jag ändå kunde sjabbla till det på nåt vänster.

Under gårdagens försök var jag dock redo att hålla med om den lätta svårighetsgraden, jag hade bara inte spelat tillräckligt tillbakalutat och defensivt första gången. Det går trots allt rätt fort för hälsan att ryka när man förlitar sig för mycket på snurattacken och har en övertro på att alla fiender hinner dö innan de tar i dig. Annars ska nog de flesta kunna ta sig till slutbossen utan några större problem.

Med det sagt är spelet en lagom cool SNES-variant på Strider, kort och koncist men välgjort!
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Instagram