• Högupplöst mode 7 på bsnes

  • Diskussioner om allt som rör SNES.
Diskussioner om allt som rör SNES.

Moderator: Moderatorer

 #861258  by SuperGamer
 20 Dec 2019, 17:13Det förvånar mig att denna grafikuppgradering inte uppmärksammas på sndb, med tanke på vilket intresse som finns för 1chip och allt det där – petitesser i jämförelse. Synd bara att Nintendo inte implementerade detta i sin SNES Mini; nu känns den inte så lockande med sin lågupplösta grafik, när man vet hur skarpt det kan bli.

https://www.reddit.com/r/emulation/comm ... idescreen/

https://arstechnica.com/gaming/2019/04/ ... -like-new/

 #861260  by Farbror Barbro
 20 Dec 2019, 19:10
Fast de som håller sig till originalhårdvara kommer inte att gå över till emulatorer, även om jag tror att alla som är någotsånär insatta i hur hårdvaruaccelerering fungerar också förstår vilka grafikmässiga fördelar som emulering kan ha.

Personligen tycker jag att högupplösta bakgrunder skär sig väldigt mycket mot lågupplösta sprites, likt hur polygoner som renderas i hög upplösning blir rentav konstiga när texturerna är detsamma som på originalhårdvara. Konceptet i sig är förstås intressant ur ett laborationsperspektiv men inget jag skulle överväga framför originalhårdvara i 240p på en CRT när jag faktiskt ska spela spelen.

EDIT: Videon om Mario Kart är ju direkt missvisande i hur spelet ser ut på originalhårdvara då hela bilden ser ut att ha passerat något bilinjärt filter.
 #861261  by 0LD5K00L
 20 Dec 2019, 21:12
Tack för tipset! Hade ingen aning om detta.
Farbror Barbro wrote: 20 Dec 2019, 19:10jag tror att alla som är någotsånär insatta i hur hårdvaruaccelerering fungerar också förstår vilka grafikmässiga fördelar som emulering kan ha.
Jag tror inte man behöver ha hört talas om accelerering alls för att förstå att en dator kan visa spelen genom filter och i högre upplösning än vad en ~30 år gammal tv-konsol kan.

Det här är väl coolt som ett ”bevis på koncept”. Folk som kör emulator kan ha nytta av det. Pilotwings är ett spel som jag snarare tänker skulle vara kul att testa det med än Super Mario Kart. Det och F-Zero tycker jag håller sig till vad som funkar med Mode 7 utan att vara det minsta distraherande för ögonen. Hade vart intressant att se spel som Starwing med högupplösta polygoner men det är väl inte riktigt vad bsnes-hd gör i dagsläget gissar jag.

Ska erkänna att jag blir lite provocerad när jag hör folk prata om spel som ”åldras dåligt” enkom pga upplösning och bildhastighet. Man får väl tycka det och såna här saker har definitivt sin plats men allt är mer eller mindre verk av sin tid, finns det ingen poäng i att uppleva saker så som man gjorde det förr? Skulle väl å andra sidan bli ungefär lika provocerad om nån hade sagt ”det måste vara 1CHIP RGB annars funkar det inte”, för att det är ett lyxproblem.

Instagram