• Fråga Dr. Mario G&W-, GB-, GBC- och GBA-relaterade frågor!

  • Diskussioner om allt som rör G&W och GB.
Diskussioner om allt som rör G&W och GB.

Moderator: Moderatorer

 #821445  by Ufouria
 25 Aug 2017, 11:29
Jag undrar om det är ett vanligt fenomen att de gamla Gameboy "tegelstenarna" har döda pixlar på sidorna så att man inte ser hela skärmen/bilden? Jag har ägt tre sådana konsoler på senare år. Sålde en för några år sedan som var i kanonskick. Dock klagade köparen på att det var pixelfel på sidorna vilket jag själv inte märkt när jag testat konsolen. (visste inte ens att döda pixlar kunde förekomma) Som tur var så hade Smart Cat en fungerande konsol att sälja till mig som jag kunde skicka till köparen som ersättning (och han fick behålla den halvtrasiga konsolen) så det löste sig.

Den senaste GB konsolen som jag fick hem hade oxå döda pixlar (ännu värre än den jag sålde för några år sedan) så mina frågor är:
1) har jag haft extrem otur med döda pixlar eller är det mer än regel än ett undantag att konsolerna har mer eller mindre döda pixlar?
2) Går det att laga/fixa till och få ordningen på skärmen eller är det bara att slänga konsolen eller leva med att man inte kan se det som händer på sidorna av skärmen?
 #821446  by Farbror Barbro
 25 Aug 2017, 11:38
Game Boyarna är ju väldigt gamla och LCD-skärmarna som sitter i dem är inte av särskilt hög kvalité på något vis. Däremot är det sällan själva panelen som det är fel på utan snarare något kringliggande. Vanligast är att någon lödpunkt är dålig och informationen inte går fram.

Om det är EN pixel som är död så kan du princip glömma att laga den, om du inte känner för att byta ut panelen. Om däremot en hel linje är död så är felet mycket lättare att hitta felet. Mig veterligen använder Gameboyen en flatkabel från moderkortet till skärmen som överför bildinformationen, så genom att fästa om den torde också problemet försvinna. Detta fel är väldigt vanligt på Virtual Boy bland annat.
 #821593  by krille
 27 Aug 2017, 19:12
Jag såg på youtube nån video då dom lagade döda pixlar, tror även jag länkade den kanske i denna tråd.
och det såg inte så jätte svårt ut att laga.
 #839219  by segasonic
 25 Jun 2018, 16:02
Komplett är den inte eftersom förpackningen saknas, men använda den kan göra förutsatt att den fungerar.
Det finns färdiga koder till många spel i den, men du kan även knappa in egna (finns många på nätet).
Det var med en sådan jag fångade Celebi i Pokémon Silver eftersom det var svårt att få tag på den annars.
Tänk på att du kan bli av med diverse sparfiler om du inte är försiktig.
 #846533  by krille
 24 Nov 2018, 14:32
du kan bland annat köpa den från sidan du länkar till.
tryck bara på besök sidan så kommer du dit. säljs i 25 pack och 100 pack.
 #847010  by AndiOne
 05 Dec 2018, 13:59
Är det ågon som har en minsta aning om vart man kan få tag på reservdelar till Game&Watch? Skulle behöva ett par knappar o någon batterilucka. Finns de lr måste man hitta trasiga enheter o slakta tro??
 #859423  by Ludu
 09 Oct 2019, 11:09
Gah! Köpte just Tony Hawk's American Sk8land till GBA. Jag kan radera det som spelats i Story Mode men precis som i mitt begagnade Tony Hawk's Underground 2 går det inte att börja om Classic Mode från början :( Det finns inga alternativ i options och manualen säger inget om det heller, typ att man ska starta konsolen med vissa knappar intryckta som i vissa spel ger alternativet att återgå till fabriksinställningar.

Är det någon här som vet något mer om detta? Är det så illa att jag måste skruva upp kassetterna och tillfälligt ta bort batteriet för att rensa all sparad data?
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18

Instagram