• Senast avklarade G&W-, GB-, GBC- och GBA-spelet (utan fusk)?

  • Diskussioner om allt som rör G&W och GB.
Diskussioner om allt som rör G&W och GB.

Moderator: Moderatorer

 #864694  by Ludu
 11 May 2020, 17:02
@Ufouria Jag tänkte faktiskt på dig när jag spelade det! :D "Det här känns som ett Ufouria-spel!". Rollergames? Ja vad jag minns tyckte jag om det :) Samma skrot och korn som Bad 'N Rad trots att de inte delar exakt samma gameplay!

@mtylak WildSnake verkar ju vara megakrångligt :lol:

Igår klarade jag Prince of Persia: The Sands of Time (GBA). Det verkar vara samma grafikmotor som Apprentice of the Force men i det här känns det som att det klaffar bättre med bakgrunderna! Det är även mer intressant än Star Wars då fokus ligger på hoppande och klättrande! En lightversion av den plattformsgenre originalprinsen hjälpte till att skapa. Dock blev jag trött mot slutet då det blev lite för långt mellan checkpoints och det blev för mycket upprepning med trist fäktning. Sen att själva tidssanden mest används till pussel och aldrig är pålitlig för att spola tillbaka ett dåligt hopp kändes udda. Jag fick ge upp försöket att besegra alla 75 fiender när jag insåg att det inte fanns någon vettig "här är du färdig, fortsätt finkamma andra områden" så jag nöjde mig med att klå upp slutbossen!

Ser det intressant ut är det värt att testa men det är ingen varm rekommendation från mig. Versionen till GC/PS2/XB är däremot obligatorisk :D Där fattar man faktiskt något av storyn oxå då den nedkortade på GBA förväntar sig lite väl mycket läsning mellan raderna :lol:
 #866099  by Ludu
 27 Jul 2020, 20:21
För en månad sen vågade jag mig på Track & Field (GB). Jag minns väl hur svårt jag tyckte tvåan på NES var och såg inte fram emot att skaka hela GBC-skärmen med min turbotumme.

Jag började lite försiktigt på kvällen den 28 juni med enstaka grenar och insåg snabbt att NES-tekniken inte skulle funka. Jag var aldrig i närheten av någon rimlig styrka på de grenar där mätaren behövde laddas upp (med andra ord 10 av 11 grenar :lol:) Jag fick istället köra plektrumstil med pekfingernageln mellan A & B och trots dess effektivitet var det inte alltid lätt att behålla rytmen genom hela eventet.

Morgonen därpå gjorde jag en testrunda på Competition bara för att se vilken pallplacering det kunde bli. 9231 räckte till ett silver så kampen om att uppnå 10k+ hade bara börjat. Jag blev bättre och bättre men den gren som ständigt gäckade mig var det avslutande stavhoppet. Jag hade klarat 6.12 med råge en gång men visste inte riktigt hur det gick till. Det var extra surt det Competition-försöket jag inför sista grenen låg på 9041 och visste att ett lyckat 6.12 skulle ge mig nödvändiga 960 poäng och en total på 10001. Alla tre försök misslyckades...

Efter ännu mer övning och eventuell placebo-effekt började stavhoppet funka när jag började trycka uppåt på styrkorset istället för höger :lol: Jag kunde peta in ett 6.08-hopp och det räckte för att nå 10022 poäng och guldmedalj :D
 #866100  by Ufouria
 27 Jul 2020, 21:24
:good:
Övning ger färdighet! Jag gillade T&F II till NES, men det var jobbigt med vattenblåsorna på fingertopparna vilket gjorde att man inte kunde spela på flera dagar. Bra tips att använda pekfingernageln istället. Är det inte den taktiken du kör på NES versionen också?
 #866102  by Ludu
 27 Jul 2020, 21:43
Haha, nä såna blåsor är inte kul!

Inte riktigt, typ samma grepp men mer bara att spänna armen och vibrera på samma knapp istället för att gnugga över båda knapparna :)
 #866146  by Ludu
 03 Aug 2020, 18:05
I lördags tog jag tåget söderut och var nog den enda passageraren som roade sig med att spela Game Boy Color :lol: Utmärkt ljus att spela i för övrigt! Jag hade påbörjat Kirby's Star Stacker under semestern och ville se om jag under resan kunde ta mig igenom hela Round Clear. Inför resan hade jag nått nivå 32 på Insane och även klarat av att stapla 100 stjärnor i Time Attack. Tre timmar senare hade jag besegrat den sista nivån och även staplat 1000 stjärnor i Challenge 8-[ Tiden bara flög förbi, men den har ju en tendens att göra det med den här typen av spel.

Spelet är rätt förlåtande då det endast blir Game Over när mittersta toppen blir blockerad, sidorna kan höjas i all evighet. Jag kan helt ärligt säga att kedjor och combos nästan aldrig var planerade utan mer ett resultat av att stapla djur på sidorna och hålla de mittersta staplarna så långt ner som möjligt. Inget slår Tetris för mig men jag skulle nog säga att Star Stacker är trevligare än Tetris Attack :) Mindre stressigt åtminstone.

Idag fick jag gräva fram min oerhört missfärgade Game Boy Pocket. Blev ju tyvärr varse om att Burai Fighter Deluxe inte går att spela på GBC och framåt eftersom en bugg gör att du dör från ingenstans på bossarna. På nåt vis lyckades jag ta mig förbi första en eller två gånger men andra bossen är omöjlig att hinna med innan du spontant exploderar. Med mycket sämre skärm och segare knappar hittade jag ett bra läge i soffan och satte igång en runda på svårighetsgraden Albatross. Nu hade jag inga problem alls trots att jag nu och då kunde bli lurad av att scrollningen tvärt bytte riktning eller att fiender snabbt flög in precis där jag var. Det finns ett gäng taskiga återvändsgränder men tack och lov är det inte Gradius-stuk så det går att klara sig riktigt bra även med grundvapnet.

Jag nådde slutbossen på mitt sista liv och fick in ett grymt flyt men jag måste ha vidrört slemdrakens underkäke vid nått tillfälle så jag fick använda continue på sista banan. Andra försöket var inte lika svårt trots min totala nedgradering i vapen och jag kunde till slut besegra Burai. Albatross resulterar dock i det halvdana slutet "Great fight warrior? An ace would see a graphic ending." så jag satte direkt igång med nästa varv på Ace. Jag fick till och med behålla liv och vapen från första varvet och nu när jag kunde banorna var det en dans på rosor. Slemdraken fick käka gräs ännu en gång och nu möttes jag av "The ultimate challenge awaits???". Ace var tydligen inte högsta svårighetsgraden... På't igen men nu började det bli riktigt knepigt med snabba fiendeskott. Med 20 liv i bagaget var det dock inget att oroa sig över och för tredje och sista gången var Burai tillintetgjorda och nu har jag tydligen förtjänat Ken Lobbs respekt :lol:
 #866152  by Ufouria
 03 Aug 2020, 21:47
Tyckte du om Burai Fighter Deluxe? Isåfall borde du även spela Burai Fighter till NES :) Älskar omslagen på de boxarna.

Det är sällan jag kommer in spelandet så att tiden flyger iväg. Älskar dock när det händer. Tetris är lite så, fast det slår inte Lumines 1 till PSP.
 #866154  by Ludu
 03 Aug 2020, 23:40
Ja absolut! Lagom utmaning och kort nog att köra flera varv på raken. Jag började spana in NES-versionen så fort jag var klar, helt klart intressant :) Verkligen sjukt snyggt omslag :D

Med en 6-timmars tågresa var det extra välkommet att bli uppslukad! Jag måste nog ta en extra titt på Lumines :good:
 #866321  by Ludu
 19 Aug 2020, 10:34
@Worebit Jag gillar Mega Man II till GB! Kul och lättsamt att springa igenom :)

Igår landade Lilo & Stitch (GBA). Ett funktionstest senare var jag 100% klar :lol:

Jag satt genom hela spelet och tänkte att det var en lite halvdan blanding av Metal Slug och valfri pusselplattformare (beroende på vem som styrdes). Trots detta var det något under den Gunstar Heroes-doftande slutbossen som fick hela upplevelsen att växa i efterhand. I slutändan var jag riktigt nöjd med genomspelningen även om Stitch ibland kändes stel och att det inte alls framgår att Lilo kan smyga eller gömma sig med L- och R-knapparna.

Lutade först mot att skippa en rekommendation men jag måste säga att det var värt att spela igenom :)
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Instagram