• Vad spelar ni för tillfället? (NGC)

  • Diskussioner om allt som rör NGC.
Diskussioner om allt som rör NGC.

Moderator: Moderatorer

 #847905  by Ludu
 
Nu vill inte jag vara den som är den (joooo, litegrann) men borde det inte stå GCN i dessa trådar? Efter att ha läst det så i nästan 20 år känns det lite knasigt att läsa NGC även om det bokstavligt borde vara den korrekta förkortningen.
Wikipedia wrote:abbreviated as "NGC" in Japan and "GCN" in North America.
Simple as that. Because in Nintendo Power a long, long time ago, they said "Yes, we know GCN looks wierd, but Nintendo told us that they offically want it to be abreviated as GCN (Gamecube Nintendo). So that's what the offical way to write it is." And that's were it comes from.
Det står förvisso inget om Europa så jag kan vara ute och cykla men det var bara en tanke som slog mig :birdo:
 #847908  by Lirod
 
Vi lyssnar inte på NoA!

Om du vet vad Owe tycker så kör vi på det (han trodde inte att Mr. Gimmick släpptes i Sverige så man kanske inte ska lyssna på honom i alla fall)!
 #863082  by Ludu
 
Jag satte mig med Kirby Air Ride igår. Utöver någon spelkväll för en massa år sedan när det spelades multiplayer har det legat orört. Ett par farkoster var redan upplåsta men jag såg till att dels komma etta på samtliga banor i både Air Ride och Top Ride samt låsa upp alla farkoster.

Tydligen kan man låsa upp eftertexter om man klarar 100/120 Smash Bros-doftande utmaningar per spelsätt. Merparten verkar vara såna som bara klaras av i förbifarten även när man är flera som spelar. Det är inget snack om att det här först och främst är ett multiplayerspel. Jag får inte ut jättemycket av att sitta själv och nöta samma banor för att sammanlagt ha varit i luften 60 min eller döda 1000 fiender.

Nåväl, ska även testa City Trial nu i dagarna och sen avgöra om jag anser det vara avklarat eller om jag ska ge mig i kast med utmaningarna.
 #866910  by Lirod
 
Nu har jag precis börjat med Super Mario Sunshine och hoppat in i den första världen och jag kan väl tycka att det så här långt är minst sagt... underligt. Mario hamnar i fängelse och det konstiga anslaget i flygplanet...

:-k
 #866911  by kimsimonsson
 
Har bara varma minnen från Sunshine. Å andra sidan var jag 14år då när det begav sig. Har fattat i efterhand att det kanske fanns anledning att vara mer kritiskt inställd. Är lite smårädd att starta upp det på 3D-All Stars och eventuellt få minnen förstörda.

Posta gärna intrycken när du känner att du har tillräckligt med kött på benen för yttrande!
 #866916  by snotcrow
 
Du behöver inte vara rädd. Jag tror nog att de som inte gillade spelet då. inte gillar det nu och tvärtom.
Jag har superkul med det nu som då. Det är nog min kärlek till att kunna sväva och få en "andra chans" att landa på en platform.
Jag tycker t.ex. yoshis island är mycket roligare än super mario world p.g.a. sprattlandet i luften så man kan landa säkert :)
 #866918  by mackan
 
Spelat lite av sunshine för första gången nu och är inte sådär väldigt imponerad, inte på nåt sätt ett dåligt spel, men det känns som att det saknar något, kan inte sätta fingret på vad. Jag tröttnade dock och började istället att spela wind waker, också för första gången, oh jävlar vilket trevligt spel :)
 #866938  by Ludu
 
Jag vet inte om jag heller kan sätta fingret på vad som saknas men i det stora hela känns spelet ofärdigt. Som att de hade en idé men sen bara fick stressa fram allt. Till råga på allt kan jag fortfarande inte göra precisionshopp på samma sätt som i 64 och Galaxy :(

Som sagt inte dåligt men det är en rejäl kvalitetsskillnad jämfört de andra två spelen i 3D All-Stars. Plus att Switchens Pro Controller inte är optimal för Sunshine. Jag har väldigt svårt för att vänja mig med att alternera F.L.U.D.D.-läge med R och ZR istället för att bara trycka in axelknappen tills det klickar som på Gamecube.
 #866943  by Quarth
 
Av det lilla jag hunnit testa Sunshine i 3D-samlingen, är mitt intryck att det är... annorlunda. Ingen värdering i huruvida det är bra eller dåligt dock. Ska ge det en ärlig chans. :)
 #866954  by Lirod
 
Nu har jag tagit fem eller sex stjärnor och intrycket av spelkontrollen är så där, känns mycket svårare att sätta precisionshopp än i andra 3D-Mario-spel, precis som @Ludu beskriver. I övrigt känns det trevligt, men udda. Kan det vara så att Yoshiaki Koizumi inte rikigt lärt sig Mario när de skapade spelet?
 #880576  by SCHNEIER
 
Håller på med Resident Evil 2 nu. Sålde mitt inplastade exemplar för ett par år sedan och köpte ett begagnat på Tradera för några veckor sedan.

Jag tycker det är skitkul. Är väl ungefär halvvägs nu.
 #880579  by fxx
 
Kul! Jag tänkte ge mig på Resident Evil Zero så småningom. Köpte just en GC för det.
Last edited by Speedmouse on 18 Nov 2022, 09:15, edited 1 time in total. Reason: Citera inte senaste inlägget.

Instagram #sndb.se