• Vad spelar ni för tillfället? (NES & Famicom)

  • Diskussioner om allt som rör NES.
Diskussioner om allt som rör NES.

Moderator: Moderatorer

 #787013  by mackan
 
Speedmouse wrote:Hojta till om fem år när du klarat det. :lol:
Tog inte fullt fem år, men en dryg vecka iaf ;p

Dags att ge sig på ett nytt spel, tale spin, willow, startropics II eller nåt annat.
 #787028  by mackan
 
Haha, fast jag gillade startropics I väldigt mycket. Hur är tale spin svårighetsmässigt?
 #787036  by mackan
 
DL var fan så mycket svårare än BT, för mig iaf :p
Men den låter bra, ett lagom svårt spel då :)
 #787038  by Ludu
 
Om du ser till att samla pengar och köpa uppgraderingar (i synnerhet rapid fire) blir det betydligt lättare :good: Mitt första halvhjärtade försök där jag inte brydde mig nämnvärt i alla pengasäckar slutade i katastrof :lol:
 #787977  by segasonic
 
Klart du ska fuska! :P
 #790601  by Ludu
 
Jag köpte Mega Man Legacy Collection till min systerson i födelsedagspresent så jag har kört ett par banor här och var och något slog mig: hur kan någon tycka att trean är bäst i serien!? Jag minns det bara som att repriserna innan Wily Castle var jobbiga men i princip varje bana har "oundvikliga" fiender som antingen tar en stor bit av Mega Mans hälsa eller dyker upp från ingenstans och petar ner honom till Hin Håle. Kontentan är att det nästan aldrig känns som mitt fel när jag får Game Over.

Jag säger absolut inte att det är et dåligt spel, det skulle vara ren och skär lögn, men att det skulle överträffa tvåan (eller ettan som är min favorit) undgår mig. I synnerhet eftersom jag spelade fram till Wily Castle i båda de spelen innan jag hoppade på det tredje och har allt färskt i minne. Jag tror till och med att de ofta förbisedda NES-uppföljarna är bättre än Mega No 3 i mina ögon.

Är det något ja missar? :-k

Edit: Förutom Rush Jet då :MM
 #790602  by Ufouria
 
Underbart att höra att du tycker så! Håller med dig på alla punkter. Har själv aldrig förstått varför många håller 3:an som favorit. Det är inte ett uselt spel men alla övriga fem till NES är så mycket roligare och bättre i jämförelse.

Jag tror att många håller 3:an högt av nostalgiska skäl. Får för mig att ganska många spelade den mest, efter 2:an. Jag hade bara de två första megisarna som barn och är därför unbiased när det gäller MM 3-6 och kan säga att 4-6 är så mycket trevligare än långdragna 3:an. Jag tycker främst mittpartiet av spelet är drygt men även "bossbanorna" är ganska tråkiga. Den enda roliga banan är isf den med bubblorna.
 #790604  by Speedmouse
 
Jag har omvärderat Mega Man 3 på senare tid. Det var alltid min favorit när spelen kom av nån anledning, men efter att ha spelat samtliga på äldre dar så är trean den jag gillar minst. Fortfarande ett bra spel, men ganska upprepande och segt.
 #790625  by Ludu
 
Ufouria: Ja om det inte var tvåan var det trean man såg hos folk. Inte minst för att omslaget är så sjukt minnesvärt! :D Jag bryr mig inte om att det skär sig, jag har alltid gillat creepy photorealistic Wiley som vakar över allt :birdo:

Speedmouse: i synnerhet bikuporna förstör det flow man vanligtvis kan hålla!

Elrinth: Det förstås, jag får väl ta mig en funderare ;) :MM
 #791726  by WERY
 
Igår ägnade jag minst två timmar åt att spela Getsufuu Maden. Det är ett sånt där typiskt "WERY-spel", alltså udda actionspel som passar min smak riktigt bra. Kom en bra bit in i spelet innan jag bestämde mig för att avbryta för kvällen. Mycket välgjort spel av Konami. Det vore häftigt om det även fanns till MSX2, för jämförelsens skull :)
 #794423  by Jedvard
 
Började lira lite Conquest of the Crystal Palace http://nesguide.com/games/conquest-of-t ... al-palace/
Trevligt spel med sina små finesser (vapen, hunden etc) Kom dock bara till 3e banans boss ska köra det mer imorgon :good:
 #794885  by Andreas No 1
 
Någon som ska spela NES idag för att fira 30 år i Sverige/Skandinavien? För egen del får det nog bli lite SMB, Ice Climber (tror att det var första spelet jag provade, eller kanske Mario Bros), Wrecking Crew, MTPO!! och kanske lite Gun.Smoke efter jobbet. :D
 #794930  by WERY
 
Jag kommer att spela lite Holy Diver(typiskt "WERY-spel") ikväll, efter att jag har ätit middag. Sedan är det dags att börja packa lådorna inför helgen.
 #794983  by Jedvard
 
Lirar lite Power Blade till en kopp kaffe. Vilket trevligt spel och bra musik. Det får stå på under dagen så kan jag lira det när tillfällen ges :)
 #794997  by Ufouria
 
Power Blade är så otroligt trevligt och lättsamt. Synd att uppföljaren blev en katastrof (bortsett från omslaget).

WERY: Holy Diver såg inte så tokigt ut! Just när jag ser den typen av spel (och typ 8 eyes spel) så brukar jag oxå tänka att det är typiskt WERY spel ;) Jag gillar iofs oxå den typen av spel. Spelen får gärna vara lite halvdåliga och frustrerande, men på ett bra sätt (alltså inte frustrerande "irra-omkring-inte-veta-vart-man-ska-spel" för sådana spel avskyr jag).

Apropå den typen av halvdåliga, frustrerande spel, så ska jag någon gång ta tag i Sword Master. Typiskt Sanna-spel. Har dock gjort mig av med min spelkassett (tror jag) så måste skaffa mig en ny.
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 81

Instagram #sndb.se