• Vi spelar Nes tillsammans | 014 Bubble Bobble

  • Diskussioner om allt som rör NES.
Diskussioner om allt som rör NES.

Moderator: Moderatorer

Fjortonde omgångens spel

Bubble Bobble
9
39%
Dragon's Lair
7
30%
Panic Restaurant
7
30%
 #570776  by smid
 26 Oct 2012, 20:54
Jag och min roomie från Holland drack vin och spelade NES innan vi skulle på en annan roomies dansuppvisning :)

Perfekt läge för en "video review", inte så jättedetaljerad, men vi får iaf ett final verdict! Mina damer och herrar, Francien spelar Bubble Bobble:Slö musik? ;)
 #570786  by smid
 26 Oct 2012, 21:39
Tror att det är en USA-rom på mitt Powerpak som spelas på ett PAL-A NES som orsakar det...

Borde jag göra detta till ett återkommande tema, filma mina roomies när dom spelar för varje nytt spel? :)
 #571387  by poppe
 28 Oct 2012, 21:44
Så här tycker jag.

-----

I Bubble Bobble kontrollerar spelaren en av söta två dinosaurier vars största talang är att blåsa såpbubblor. Bubblorna används för att oskadliggöra fiender. De döda fienderna förvandlas till ätbara godsaker som ger poäng. Normalt sett så brukar jag inte bry mig så mycket om poäng i spel utom möjligtvis i Tetris. Och Bubble Bobble. Det livsviktigt att inte få game over, då blir man nämligen av med de hårt intjänade siffrorna i skärmens hörn.

Spelet är en portning av arkadspelet med samma namn. Och det märks. Spelmakarna Taito har nämligen hittat en perfekt kombinationen mellan utmaning och belöning, något som gör spelet sjukt beroendeframkallande i jakten efter poäng och avklarade nivåer. Allt för att vi spelare ska ösa in mer pengar. Men nu är det Nes-versionen som jag har spelat och då har man hur många "virtuella femmor" som helst. Det är bra för min privatekonomi.

Grafiken i Bubble Bobble känns egen även om den är lite enkel. Men trots enkelheten är banorna (112 till antalet) både färgglada och fantasifulla. Alla som någon gång har spelat Bubble Bobble har säkert någon favoritbana i spelet som har satt sig kvar i minnet. Själv gillar jag bana 25, där själva banan är en stor stekpanna full med fiender och med orden "popcorn" i bakgrunden. Som liten gillade jag banan just för att jag gillar popcorn, men nu är banan genialisk på ett helt annat plan då bana 25 är den första banan där eld introduceras som hjälp för spelaren att grilla fiender med. Fantastiskt smart. En annan detalj som får mig att le är dinosariernas "tomgångsanimation" där de viftar på svansarna. Hur charmigt är inte det?

Spelets musik (singual!) är samma trallvänliga cirkusmusik hela spelet igenom, men det gör inte något då musiken är minst lika ikonisk som de såpbubbleblåsande dinosaurierna.

Bubble Bobble är en klassiker som utan tvekan är lika rolig idag som när jag var liten. Och precis som då är det roligast att spela två.
Last edited by poppe on 28 Oct 2012, 21:52, edited 1 time in total.
 #571398  by Ufouria
 28 Oct 2012, 21:48
Underbar recension som alltid! :good:

Tänkte oxå på de viftande svansarna nu när jag har spelat. Tror inte jag har tänkt så mycket på det tidigare. Att spela för att få så mycket poäng som möjligt känns viktigt då det annars blir tråkigt snabbt om man spelar ensam. Det behövs en utmaning.

Tänker nog mest på bana 57 (tror jag att det är) där man ska hoppa upp på bubblor till fienderna som är på en rad allra högst upp. Svåraste banan men inte omöjligt (vilket jag trodde som barn).

Instagram