• Vi spelar NES tillsammans | 048: Shadow Warriors II

  • Diskussioner om allt som rör NES.
Diskussioner om allt som rör NES.

Moderator: Moderatorer

Vilket spel ska vi köra i omgång 48?

The Chessmaster
2
13%
Shadow Warriors II
8
50%
Top Gun
6
38%
 #855141  by rakapparat
 28 May 2019, 21:53
Dags för en ny runda NES spel!
Ni som är nya, allt är enkelt. Jag slumpar fram 3 spel som inte spelats ännu. Ni röstar för vilket ni vill köra, det som vinner spelar vi - Tillsammans!

Slumpen gav oss dessa tre spel:

Image
The Chessmaster
Image
Shadow Warriors: Episode II - The Dark Sword of Chaos
Image
Top Gun

Rösta på!

Avslutas 190603
 #855152  by Ashaman
 29 May 2019, 12:17
Jag röstar lätt på SW2, trots att det är det enda i trion som jag helhjärtat försökt spela och också klarat... dock har jag bara kört det en gång, så jag spelar det gärna igen!
 #855181  by Ashaman
 30 May 2019, 14:42
Jag tror bara det är fyra banor på Top Gun.. kanske fem? Aja, kort spel och jag tror att det är rätt lätt bara man lär sig landning/tankning...
 #855183  by Ufouria
 30 May 2019, 14:52
Jag kanske kan vara med då jag har med de SW2 och TG. Problemet är att jag inte minns hur man ställde in spelläge på TVn. Har en annan TV som är identisk med min tidigare som det fanns spelläge på. Denna är dock ett par år äldre (men samma model).

Edit; hittade "spel"-läget men tyckte bilden blev annorlunda. Nåväl, får väl ändra tillbaks när jag inte spelar.
 #855297  by Garnetandzidane
 03 Jun 2019, 22:13
Hehe, gillar du att få orden ”game over” kastat i ansiktet på dig ett X antal ggr så 🙂 Jag tycker att ettan är lättare men sista bossen där är ju rätt sinnessjuk dock. När ska det spelas?
 #855320  by Garnetandzidane
 04 Jun 2019, 15:51
Okay! Körde lite igår kväll. Kom till sista banan och torskade på bossen, sen gick jag o lade mig istället :) Som vanligt med SW så brukar ju vredesutbrotten infinna sig ganska snabbt. Nån annan som råkat ut för buggen där skärmen slutar scrolla?
 #855394  by Ashaman
 06 Jun 2019, 15:08
En hel del frustration är det ju.. satt i nån timme häromdagen, kom till femte bossen. Idag satt jag i knappt två timmar och klarade det. Tilläggas kan att jag körde Ninja Gaiden och således i 60hz..

G&Z: Jag har inte stött på glitchen du pratar om...

Mina tankar om spelet är som följer:

Den stora behållningen är ju storyn och framför allt alla cutscenes! De är så sjukt snygga, men det är ju samma över alla tre spelen! Ingressen i ettan när de slåss framför månen... alltså... =P~ =D> :love:

Andra spelet är ju väldigt väldigt likt ettan och jag kan tänka mig att det också fick kritik för det när det begav sig. Det som förändrats är ju egentligen stormen på andra (eller tredje?) banan, vattenmekaniken och även isbanan, där har det ju utvecklats. Sen har man inte snurrattacken som är så jäkla op i ettan. Det är iof bra, för man kan inte cheesa bossarna på samma sätt, utan måste spela dem!

I övrigt är det väl som rakis säger, det finns några frustrerande platser. Det jag finner mest frustrerande är att alla jäkla fiender respawnar om man triggar samma plats igen, knockbacks, fåglar och sen kan jag tänka mig att man kan tycka mekaniken kring sista bossen är dryg, att om man dör så får man spela om hela 7:2.

Som fristående spel dock är det en bra actionplattformare. Jag blir ju triggad av frustrationen även om man ibland är jäääääävligt nära en ragequit :DOG
Jag tycker dock det är märkligt att sista bossens första form är så galet mycket svårare än andra och tredje..
Image
 #855405  by Ufouria
 06 Jun 2019, 20:21
:good:
Bra "recension"!

Jag kan också triggas av frustrationen. Det är väl känslan av att adrenalinet flödar när stressen och koncentrationen på att klara något som ger kicken. Men det ska ju vara den typen av frustration att typ en slutboss är sjukt svår. Att fastna i ett spel pga att man intet vet vart man ska är däremot värdelöst.
 #855412  by Ashaman
 07 Jun 2019, 08:10
Jag håller med, Sanna. Dock är ju SW-spelen så linjära så det är ju inga större konstigheter i det här fallet :) Jag kan dock bli lite väl frustrerad på ett spel som Shadow Warriors och även Castlevania att mycket av svårigheten sitter i knockbacks och att man ramlar i hål. Eller som sista banan i SW2, i slutet när det kommer 3-4 såna jävla fåglar samtidigt och käkar upp en totalt... :lol:

Kan hålla med dig G&Z, men mycket är nog just timing. Jag är ju van vid SW1 på PAL så det var en utmaning i NTSC! De värsta hitboxarna var i min bok de jävla lågorna som kom på vissa banor. Helt jävla omöjliga att träffa varje gång! Även fåglarna/fladdermössen är lite dryga.. I vissa fall blev jag förbannad också för en del fiender "dubbelspawnade", det kom alltså två fiender när det bara borde kommit en...
 #855427  by Garnetandzidane
 07 Jun 2019, 21:55
Var tvungen att hinna till gymmet efter jag klarade SW2, men kan skriva några rader nu om vad jag tyckte och tänkte 🙂
Schyssta banor, varierar väldigt mkt vilket är ett plus.
De flesta bossarna bjuder på bra motstånd och man är tvungen att lära sig taktiken för varje, istället för att bara ”kötta på” Bra soundtrack, men i mitt tycke inte i samma klass som föregångaren.
Svårt, särskilt innan man vet var alla fiender spawnar.
Infinite spawns, bitvis tråkiga hitboxar och ett gött gäng med orättvisa fiende-spawnpoints gör ju sitt också 🙂 Tycker story sekvenserna mellan banorna är riktigt balla också.
I det stora hela så tycker jag att SW2 är bland de bättre titlarna på NES. :good:
 #855467  by Ufouria
 09 Jun 2019, 16:36
Garnetandzidane wrote: 07 Jun 2019, 21:55I det stora hela så tycker jag att SW2 är bland de bättre titlarna på NES. :good:
Håller med totalt! Men jag tycker nog musiken är snäppet bättre i tvåan än ettan. Tycker allt är bättre i tvåan och det är lätt topp 10 bästa NES spelen. Helt min cup of tea.
Har dock inte hunnit spelat det på säkert 3-4 år och lär väl inte hinna med nu fast jag starkt hade tänkt det. Har så löjligt mycket jobb och ligger efter. Kanske får en lucka i slutet av augusti men juni och juli är totalt stopp.
 #856264  by SCHNEIER
 02 Jul 2019, 20:05
Hade varit trevligt med ett mysigt sommarspel. Jag har inte Shadow Warriors II, men hade det första inlagt på min RetroPie. Spelade lite, men orkade inte direkt engagera mig i det.

Instagram