• Senast avklarade G&W-, GB-, GBC- och GBA-spelet (utan fusk)?

  • Diskussioner om allt som rör G&W och GB.
Diskussioner om allt som rör G&W och GB.

Moderator: Moderatorer

 #852713  by mtylak
 30 Mar 2019, 21:52
'Tom & Jerry 2: The Film' til Game Boy har jeg lige gennemført. 45-60 minutter tog det at klare de 10 baner, som spillet består af. Wtf? :o Det var jo egentlig meget fint, men altså - hvorfor kunne der ikke brygges mere på det? Måske det spil til GB, som jeg har gennemført hurtigst? :s
 #856638  by segasonic
 11 Jul 2019, 22:10
mtylak wrote: 30 Mar 2019, 21:52 'Tom & Jerry 2: The Film' til Game Boy har jeg lige gennemført. 45-60 minutter tog det at klare de 10 baner, som spillet består af. Wtf? :o Det var jo egentlig meget fint, men altså - hvorfor kunne der ikke brygges mere på det? Måske det spil til GB, som jeg har gennemført hurtigst? :s
Sent svar, jag vet.
Är spelet likt filmen?
 #857519  by Ludu
 09 Aug 2019, 11:13
Jag spelade just igenom X-men: Reign of Apocalypse (GBA) som Wolverine. Det är ett helt vanligt beat-em-up med allt vad det innebär, men jämfört med TMNT och Star Wars Episode III till samma konsol kändes detta mer generiskt. Spikraka banor med någon enstaka mina eller eldpelare ibland och bossar som trillade in med resten utan någon större fanfar.

Det var åtminstone sjukt lätt för en gångs skull. Snubblar ni över det för en billig slant kan det vara värt att springa igenom men inte så mycket mer än så. Jag kommer nog spela igenom med de andra karaktärerna så småningom.
 #859418  by Ludu
 09 Oct 2019, 09:09
Ser fram emot raderna :good: Har ibland funderat på att köpa originalet till GB men nu när jag har Collection of Mana får jag testa där först :)
 #859428  by Lirod
 09 Oct 2019, 16:30
Då ska jag skriva ett par rader, klarade ju Mystic Quest igår.

Först och främst måste jag säga att det är ett fantastiskt äventyrsspel som de skapat till Game Boy, och det är riktigt tråkigt att jag inte fick spela det "back in the day". Jag borde ha blivit än mer imponerad av spelet då, @DAVE är en som jag vet spelade och klarade spelet som barn. Spelet är annars oerhört linjärt (utan att man vet vart man ska, mer om det senare) på det där klumpiga sättet som 8-bitspel kan vara, det finns liksom inte riktigt med utrymme för att utveckla historien med de begränsade pratbubblorna samt den enkla grafiken.

Trots det måste jag säga att man lyckas komma in hyfsat i storyn och det är en del trevliga "twists" som livar upp spelandet emellanåt. Spelmekaniken fungerar väl även om vissa fiender har konstig "hitbox", det är också enkelt att bläddra mellan de olika menyerna (vilket man gör mycket av, helt klart). Måste också nämna att det återfinns bossar med fina "sprites" som också erbjuder trevlig variation till spelandet.

Image
Geografiskt kan det vara mycket svårt att veta vart man ska och vid ett tillfälle så kollade jag faktiskt i en guide för jag var helt vilse. Jag hade i och för sig inte kartan som medföljer i Game Boy-versionen, den kanske hjälper en hel del?

Musiken i spelet är helt okey, speciellt när man inte är i någon grotta eller liknande. Det blev lite enformigt när man springer runt mellan rummen i spelets många grottor eller borgar. Men jag kanske hade kvar musiken i örat sedan @hiro spelade igenom det i sin stream.

Ni kan se hans genomspelning (första klippet) i spoiler-taggen:
Summa summarum: Ett riktigt bra Game Boy-spel och jag är glad att jag inte hoppade över spelet och började med Secret of Mana till SNES direkt. Berättarmässigt vet jag inte om de delar något men de existerar väl på något sätt i samma universum och man kommer kanske att kunna känna igen något "easter egg" i de två följande spelen till SNES (det där med att ramla ned för vattenfall alltså...).

4 av 5 möjliga Goombas! :goomba:
 #859630  by Speedmouse
 16 Oct 2019, 09:11
Varken kört 2 eller 3, men har hört de är bra. Problemet med 4 var att i slutet på varje bana drog en timer igång, bilden började skaka och sjukt stressig musik drog igång. Då öppnades en ny rutt på banan och man skulle skynda sig tillbaka till starten av banan, det var extremt uppstressande!
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Instagram